Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Colours of Ostrava zahájí ve čtvrtek bubeníci na barely z industriální čtvrti z Francie: Les Tambours du Bronx

16. 7. 2014 - OSTRAVA [Econnect/Colours of Ostrava]

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava zahájí ve čtvrtek 17. července v 19.45 na hlavní scéně sedmnáctičlenná francouzská bubenická formace Les Tambours du Bronx, která delirické bubnování na plechové barely kombinuje s elektronikou, hip hopem, metalem, tribálním sborovým řevem a projekcemi.
Formace se do industriálního prostředí Dolních Vítkovic dobře hodí: Les Tambours du Bronx se zrodili v roce 1987 v průmyslové čtvrti francouzského města Nevers.

Podobně jako ve filmu Do naha, Francouzi začali bubnovat také z dlouhé chvíle. Vzali zavděk dvě stě litrovými plechovými sudy ze skládky a nařezanými násadami od krumpáčů. Dělníci z Nevers ale brzy nastoupili dráhu dnes světoznámé bubenické party, postupně doprovázející Roberta Planta & Jimmy Page, Sepulturu, Jaze Colemana nebo Korn. Nejprve zhypnotizovali davy doma, pak v režii slavného Jean - Paul Goudeho s Johnny Hallydayem v Paříži pod Eiffelovou věží. Nakonec po celé Evropě, v Číně, Brazílii a Spojených státech. A proč se jmenují Les Tambours du Bronx? Protože se oprýskané dělnické čtvrti v Nevers říká Bronx.

Areál festivalu se otevře ve 14 hodin a první den nabídne například koncerty amerických MGMT, výstředních Shaka Ponk, amerického bluesového tuláka Seasick Stevea, na Drive stage například Slim Cessna´s Auto Club, v hale Gong vystoupí Cirk La Putyka s představením Risk, rozběhnou se diskuse na scéně České televize, workshopy a fireshow na Moving stage, první souboje ilustrátorů na Secret Walls stage i živý orloj na zvukařské věži u hlavní scény.
Vstupenky na čtyři dny a jednodenní budou k dostání i na místě festivalu. Návštěvníci si letos mohou vyměnit vstupenku za identifikační náramek nejen u bran festivalu, ale již den předem v Ostravě ve Foru Nová Karolina. Vstup pro děti do 140 cm je zdarma, v neděli stejná výhoda čeká seniory nad 65 let.

Hlavními hvězdami letošních Colours of Ostrava, které poběží do 20. července, jsou dále například Robert Plant, zpěvák legendárních Led Zeppelin, američtí melancholici The National, francouzská zpěvačka ZAZ, Bastille, John Newman, John Butler Trio, Trentemøller, Seasick Steve, Chet Faker, Emilíana Torrini, MØ, Charles Bradley, Jamie Woon, Angélique Kidjo, The Asteroids Galaxy Tour, Ólafur Arnalds, John Grant, Shaka Ponk... Celkově letos proběhne přes 200 programových bodů na již 15 scénách. Přijede 59 zahraničních kapel z 20 zemí celého světa - od Jamajky, přes Turecko, Švédsko, Francii, USA, Německo, Itálii, Velkou Británii až po africké Kongo a Benin - a 51 z České republiky a Slovenska. Žánrově jde o to nejzajímavější ze současné elektroniky, world music, jazzu, rocku a alternativy. Kromě koncertů proběhnou také divadla, workshopy, filmy, diskuse, performance či výstavy a výtvarné aktivity.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz