Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Setkaní v Senátu ČR na podporu zachování kultury Malého Tibetu

13. 3. 2014 - BRNO [Econnect/Hnutí Brontosaurus]

Organizace Brontosauři v Himálajích podporuje rozvoj školy Spring Dales Public School ve vesnici Mulbekhu. Tamní obyvatelé si před dvaceti lety založili školu k tomu, aby poskytli dobré vzdělání svým dětem v jejich rodném prostředí. V průběhu let 2011 až 2021 chtějí zlepšit kvalitu vzdělávání a zvýšit kapacitu školy pro 350 dětí. Organizace Brontosauři v Himálajích pomáhá v rozvoji školy poskytnutím finančních prostředků, asistencí českých odborníků a pomocí od českých dobrovolníků.

Škola Spring Dales Public School vede žáky v rámci výuky k vztahu k rodné tibetské kultuře. Například jako jediná škola v okresu Kargil vyučuje náboženský skript Bodhi. Malý Tibet ležící v severní Indii zůstává posledním místem na světě s nepotlačenou tibetskou kulturou. Tato skutečnost vedla i Jeho Svatost 14. dalajlámu k rozhodnutí, spolufinancovat rozvoj školy v Mulbekhu a zajistit tím zachování tibetské kultury v místech, kde je to v současnosti možné.

Na setkání přijali pozvání Kateřina Jacques a Martin Bursík, kteří se dlouhodobě angažují v oblasti podpory tibetské kultury. Toto byl jeden z důvodů proč se navštívit školu Spring Dales Public School v létě 2013. V rámci večera zazpívá Světlana Nálepková, která ve škole pomáhala v roce 2012 jako dobrovolník a finančně podporuje realizaci jejího rozvoje. Setkání bude moderovat Jiří Mádl, který se chystá pomáhat ve škole jako dobrovolník v létě 2015. Nad večerem převzala patronát místopředsedkyně senátu Miluše Horská a senátor Petr Bratský.

V rámci setkání bude představen projekt organizace Brontosauři v Himálajích s názvem Himálajský patron. Himálajský patron je člověk, který pravidelným finančním příspěvkem podporuje vzdělávání ve vesnici Mulbekh. Brontosauři v Himálajích hledají několik stovek individuálních dárců, kteří pomohou realizovat rozvoj školy ve vesnici Mulbekh a pomohou tak několika tisícům lidí z vesnice Mulbekh k lepší budoucnosti. „Zprostředkováním pravidelných příběhů lidí z vesnice Mulbekh, jejíž životy byly ovlivněny díky podpoře Himálajských patronů, bychom rádi umožnili sblížení komunity obyvatel vesnice Mulbekh a Himálajských patronů,“ dodává k projektu Jiří Sázel, předseda organizace Brontosauři v Himálajích.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz