Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hlubočepský masopust upozorňuje na necitlivé zásahy developerů v Prokoppském údolí

24. 2. 2014 - PRAHA [Econnect/Prokopovo o.s.]

Již čtvrtý masopust v pražských Hlubočepích se letos uskuteční v sobotu 1.března. Tentokrát bude mít i další rozměr. Organizátoři chtějí upozornit na necitlivé developerské plány, které i přes intenzivní odpor občanů ohrožují Hlubočepy a přilehlé Prokopské údolí.

Organizátoři chtějí upozornit na necitlivé developerské plány, které i přes intenzivní odpor občanů ohrožují Hlubočepy a přilehlé Prokopské údolí. „Není jisté, zda se od příštího roku nebude masopustní veselí konat ve značně pozměněné krajině. Rej masek, tak jak jej známe, zažijí Hlubočepy možná naposledy,“ říká Marie Černá z místního občanského sdružení Prokopovo, které masopust pořádá.

Během průvodu masek budou mít návštěvníci možnost seznámit se s projekty developera JRD, který v Prokopském údolí již započal stavbu osmi luxusních vil a plánuje stavět další dva bytové komplexy (předimenzované bytové domy Trilobit a na místě dětského hřiště plánovaný projekt Semmering). Projekt Semmering má stát dokonce přímo v ochranném pásmu přírodní rezervace, i když v těchto místech platí stavební uzávěra. Prokopské údolí patří k jedné z nejoblíbenějších rekreačních lokalit v Praze. K aktivní relaxaci jej využívají obyvatelé nejen Prahy 5, ale celé metropole.

„Radnice páté městské části, která o projektech rozhoduje, však připomínky občanů i odborných orgánů ochrany přírody dlouhodobě ignoruje,“ podotýká Jan Kremer, taktéž z Prokopova o.s. Petici, která proti předimenzované výstavbě v Prokopském údolí protestuje, podepsalo během krátké doby více než 1800 lidí.

Začátek masopustu je ve 13.30 hodin na nádraží Hlubočepy. Přespolní se mohou i letos na místo dostat speciálně vypraveným motorovým vlakem, který vyjíždí ze Smíchovského nádraží ve směru Beroun ve 13.31 hodin.

Pestrý průvod maškar se pak z nádraží vydá obveselit hlubočepské sousedy, kteří pro masopustní návštěvníky jako každý rok připravují pohoštění. Na letošním již čtvrtém ročníku nebudou chybět obvyklé masky: dvojice medvědář s medvědem, smrtka, rychtář či klibna.

Kolem 16:00 masopustní průvod dorazí do společenského sálu místní Besední restaurace (Slivenecká 7), kde proběhne dětská veselice, tombola a taneční rej za doprovodu Vrtule 1 a Soul Collection. V pozdějších hodinách zahraje DJ Wootep "Swing or Die" a DJ Aztek. V salonku bude k dispozici fotografický ateliér Photon.

Více informací na http://prokopovo.cz/mas14.html, www.prokopovo.cz, http://podutesy.cz/masopust


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz