Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkráloví koledníci dnes zavítali do Senátu

22. 1. 2013 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Koledníci charitní Tříkrálové sbírky 2013 se dnes objevili na veřejnosti výjimečně ještě jednou, aby zavítali do Senátu PČR. Slavnostní snídaně s koledníky se zúčastnili čelní představitelé politické a duchovní reprezentace českého státu. Na půdu horní komory českého parlamentu pozval koledníky senátorský klub KDU-ČSL, který u příležitosti charitativní sbírky uspořádal v senátní restauraci slavnostní snídani.

Kašpar, Melichar a Baltazar v doprovodu dvou trubačů na lesní roh zazpívali tříkrálovou koledu a popřáli přítomným požehnaný nový rok. Po snídani pak poprosili o příspěvek do zapečetěné kasičky Tříkrálové sbírky. Této prosbě přítomní představitelé církví a veřejného života ochotně vyhověli.

Akce se zúčastnila místopředsedkyně vlády Karolína Peake, ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová, ministr školství Petr Fiala, místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, senátoři a poslanci.

Biskup starokatolické církve Dušan Hejbal v úvodu hovořil o dobrodružné cestě dávných biblických mudrců. Prezident Arcidiecézní charity Praha Vojtěch Eliáš promluvil o autenticitě víry, která se neuzavírá do okruhu svých věrných a o výzvách dnešní společnosti. Přítomným zazpíval také dětský pěvecký sbor Knoflík ze základní školy sester Voršilek v Praze.

Po snídani kolednická skupina postupně navštívila některé kanceláře Senátu Parlamentu ČR, kde byli koledníci přítomnými zaměstnanci rovněž srdečně přijati a štědře odměněni.

Kolednickou skupinku sestavili pracovníci Charity ČR: role Kašpara (mluvčí skupiny s kouřícím kadidlem) se ujal ředitel Oldřich Haičman; za Melichara (s pokladnicí s dary) se přistrojil Tomáš Tetiva, koordinátor projektů na Kavkaze a černým Baltazarem (s pokladničkou) byl Jan Oulík z tiskového oddělení. Skupinu doprovázeli Trubači na lesní roh, Vojtěch a Martin Haičmanové.

Skupina koledovala pro záměry Arcidiecézní charity Praha. „Všem dárcům sbírky velmi srdečně děkujeme za jejich přízeň a štědrost. Vykoledované prostředky budou využity na pomoc seniorům a lidem s Alzheimerovou chorobou,“ uvedl ředitel Oldřich Haičman.

Do sbírky je možné přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 27 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.) nebo příspěvkem na účet č. 66008822/0800 u ČS, VS: 777). Průběžný stav sbírky najdete na: http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz