Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zaměstnanci objeli cestou do práce 13krát zeměkouli a ušetřili 57 tun CO2

6. 6. 2012 - PRAHA [Econnect/Auto*Mat]

Více než 533 tisíc kilometrů ujelo 2 536 účastníků kampaně „Do práce na kole“ rozdělených do 829 týmů ze 400 firem a institucí. Dokázali by třináctkrát objet zeměkouli. Díky tomu, že nechali pro své cesty do zaměstnání auto v garáži, ušetřili 57 tun oxidu uhličitého, jenž způsobuje změny klimatu. Jízdou na kole uspořili dva a půl milionu korun za benzín, opotřebení aut a poplatky. Kampaň podpořila řada osobností. Výherce soutěžních kategorií a držitele titulu Cyklozaměstnavatel roku 2012 vyhlásí iniciativa Auto*Mat ve čtvrtek na terasách Garáží Slovan vedle Státní Opery Praha. Slavit se bude také v Brně, v Liberci a v Pardubicích.

„Zaměstnanci spálili při jízdě do práce na kole téměř 10 gigakalorií. Vedle příjemného pocitu z volného pohybu ulicemi tak všichni udělali hodně i pro své zdraví,“ uvedl koordinátor kampaně Vít Masare z iniciativy Auto*Mat. Dodal, že podle studií lékařů patří pravidelná jízda na kole k zaručeným způsobům, jak zlepšit fyzickou kondici i psychickou rovnováhu.

Výherce soutěžních kategorií zatím organizátoři kampaně „Do práce na kole tají“. Týmy a jednotlivce, kteří ujeli nejvíce „zelených kilometrů“ vyhlásí na slavnostním večeru ve čtvrtek. Mezi hlavní ceny patří jízdní kolo, švédský cykloairbag, vstupenky do divadel a sportovních center, cyklistické vybavení a doplňky. Odměněn bude také kreativní přístup. Firma, která nejvíce podpořila dojížďku zaměstnanců na kole, získá titul „Cyklozaměstnavatel roku 2012“.

Z dotazníkového průzkumu mezi pražskými účastníky vyplynulo, že lidem ve větším využívání jízdních kol nejvíce brání hustý automobilový provoz a chybějící bezpečné trasy. Kopcovitý terén představuje v hlavním městě problém jen pro 8,5 % lidí.

Společenský večer s vyhlášením výsledků soutěžních kategorií proběhne ve čtvrtek 7. června od 19 hodin na terasách Garáží Slovan vedle Státní Opery Praha. Na účastníky čeká vystoupení cykložonglérů Tucet Kulí a zápas póla na kolech, následovaný mexickou párty. Slavnostní zakončení letošního druhého ročníku kampaně proběhne také v Brně, v Liberci a v Pardubicích.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz