Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dvou a půl tisící benefiční cihlu prodá houslový virtuos Jaroslav Svěcený

10. 6. 2011 - PRAHA [Econnect/Portus Praha, o.s.]

Letošní 12. ročník populární benefiční akce podpoří již 2.500 lidí. Již podvanácté se počátkem května objevily v centru Prahy známé stánky Akce cihla, kde si občané mohou zakoupit benefiční cihličky a pomoci tak integraci handicapovaných občanů do společnosti. Akci cihla pořádá občanské sdružení Portus Praha.

"Dne 14. 6. 2011 u cihlového stánku v ulici Na Příkopech s námi slavnostně prodá dvou a půl tisící cihlu houslový virtuos a patron Akce cihla Jaroslav Svěcený. Dne 19. 6. 2011 oslavíme prodej dvou a půl tisící cihly i s nejmenšími občany ve Františkánské zahradě. Akce ponese název Cihláři sportují, cihláři si hrají, který vyjadřuje náplň celého zábavného dne. Akce se uksuteční od 14 do 16 hodin," uvedli organizátoři.

Pořadatelé benefiční sbírky Akce cihla připravili pro děti zábavné a soutěžní setkání. Děti se utkají v překážkovém běhu, zaskáčí si na několik způsobů a také mohou projevit svůj výtvarný talent. Disciplíny jsou přizpůsobené i pro nejmenší chodící sportovce. Soutěžící budou za svůj sportovní výkon odměněni. V žádném případě nechceme vyloučit více než náctileté a věříme, že i vy nás rádi podpoříte svým sportovním výkonem.

Výtěžek ze sbírky v Praze bude použit k výstavbě chráněné dílny na výrobu nakládaných sýrů a jiných pochoutek. Dílna bude postavena v obci Davle a najdou v ní pracovní uplatnění lidé s handicapem.

Členy občanského sdružení Portus Praha, které je organizátorem benefiční sbírky na podporu lidí s mentálním postižením Akce cihla a hlavně poskytovatelem sociální péče pro lidi s tímto handicapem, velmi potěšil výsledek jejich dlouholetého snažení, kterým byla svatba jedné z obyvatelek chráněné domácnosti v obci Slapy.

„Jsme velmi rádi, když vidíme, že klientům chráněného bydlení pomáháme na jejich cestě k spokojenému a naplněnému životu. Čas nás přesvědčil, že mohou touhou po samostatnosti předčít naše očekávání,“ říká ředitel občanského sdružení Portus Praha Tomáš Masopust.

Příběh Míši Dlabalové nyní již Timorácké

Klientka chráněné dílny vystavěné z výtěžku sbírky Akce Cihla Míša Dlabolová bydlela nejprve v objektu bývalé fary, kde jsou poskytovány služby těm, kteří vzhledem ke svému postižení potřebují vyšší míru podpory. Po čtyřech letech se přestěhovala do nově postaveného domu Na Vyhlídce, kde žijí samostatnější klienti, kterým stačí jen omezená přítomnost a pomoc asistentů. Míša obývá se svým přítelem Ctiborem samostatnou dvougarsonku. V roce 2009 se zasnoubili. Míša denně navštěvuje sociálně terapeutickou dílnu, chodí nakupovat, jezdí na výlety, zkrátka žije normální život.Žije na Slapech od roku 2004. v sobotu 4. června 2011 se jí splnil sen a v zahradě chráněného bydlení Fara měla svatbu se svým přítelem Ctiborem Timoráckým. Nutno dodat, že vzhledem k omezené způsobilosti k právním úkonům snoubenců, neměl tento akt právní platnost, jinak to ale byla svatba se vším všudy. Míšu se Ctiborem oddala herečka a patronka akce cihla paní Simona Stašová.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz