Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

NGO Market zve na veletrh neziskových organizací

18. 4. 2011 - PRAHA [Econnect]

Dvanáctý ročník veletrhu neziskových organizací NGO Market se uskuteční v pátek 29. dubna 2011 v Národní technické knihovně v Praze 6. NGO Market je jedinečná a zároveň největší akce svého druhu ve střední Evropě, která od vzniku v roce 2000 neustále rozšiřuje svůj rozsah i záběr.

Minulý rok jsme se snažili veřejnosti přiblížit rozmanitost neziskového sektoru. V roce 2011 se v rámci Evropského roku dobrovolnictví zaměříme na možnosti a způsoby, jak se stát dobrovolníkem a pomoci dobré věci. Mnohé možná překvapí, kolik podob dobrovolnictví má a že pomáhat je možné pravidelně, občas, hodně, málo, ve skupině, na čerstvém vzduchu i v pohodlí svého domova.

„Každá velká cesta začíná malým krokem a každá pomoc se počítá,“ říká patronka letošního veletrhu zpěvačka Tonya Graves.

Právě proto je veletrh určen pro širokou veřejnost. Oslovuje studenty a mladé lidi, kteří mají zájem aktivně pomáhat v neziskovém sektoru. Maminky zde mohou najít aktivity jak pro své děti, tak i pro sebe samé. Zaměřuje se na lidi bez práce a inspiruje k aktivnímu a hodnotnému využití volného času. Nabízí možnost uplatnění v této oblasti nejen lidem v produktivním věku, ale také seniorům s nabídkou oboustranně přínosné spolupráce na projektech neziskových organizací. Speciální program je připraven pro školy.

„Návštěvníkům bude k dispozici infocentrum, kde najdou základní informace, letáky a jiné materiály o dobrovolnictví a snadno zjistí, které z vystavujících organizací aktuálně hledají dobrovolníky,“ říká koordinátorka projektu Alena Novotná.

NGO Marketu se zúčastní více než 150 neziskových organizací, z nichž se 22 zabývá kulturou, sportem a volnočasovými aktivitami, 53 organizací zabezpečuje sociální služby a péči o zdraví, 16 organizací podporuje lidská práva a demokracii, 15 organizací chrání životní prostředí a 32 organizací se věnuje výchově, vzdělávání či výzkumu.

Účast na veletrhu je zdarma pro veřejnost i pro neziskové organizace.

Součástí veletrhu bude tradičně také doprovodný program zahrnující veřejné diskuse, přednášky, tvůrčí dílny a další aktivity. Uskuteční se i několik odborně zaměřených workshopů určených především pro pracovníky v neziskových organizacích, kteří se budou zabývat například, fundraisingem či vedením dobrovolníků.

Záštitu nad veletrhem převzal Václav Havel, letošními patrony jsou zpěvačka Tonya Graves a mim Boris Hybner.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz