Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita ČR si dnes připomíná Světový humanitární den

19. 8. 2010 - PRAHA [Econnect]

Každý rok způsobují katastrofy vyvolané přírodními živly i lidmi obrovské utrpení mnoha milionů lidí, často těch, kteří patří mezi nejchudší a nejzranitelnější na světě. V současné době ve světě pobývá 27 milionů vnitřně přesídlených osob a na 10 milionů uprchlíků. Každý šestý člověk na světě trpí chronickou podvýživou.

Humanitární pracovníci se snaží zajistit, aby všichni ti, kteří zažili traumatickou událost a potřebují okamžitou záchranu, obdrželi pomoc, a to bez ohledu na to, kde se na světě nacházejí, a bez ohledu na svou náboženskou, sociální nebo národní příslušnost. (Jedno z klíčových poselství OSN ke Světovému humanitárnímu dni).

Charita Česká republika poskytuje již více než deset let humanitární pomoc oblastech postižených přírodní katastrofou či válečným konfliktem. Jen za první polovinu roku 2010 Charita ČR intenzivně pomáhala např. na Haiti, které zasáhlo silné zemětřesení, v Mongolsku postiženém obrovským mrazem, tzv. dzudem, či naposledy v Pákistánu, který sužují rozsáhlé záplavy. V minulém roce pracovníci Charity ČR reagovali na okamžité potřeby způsobené humanitárními katastrofami v nejrůznějších částech světa, mj. na Autonomních palestinských územích, v Bangladéši, Barmě, Etiopii, Indonésii, Somalilandu, na Srí Lance, v Súdánu či Zimbabwe.

Prostřednictvím diecézních a arcidiecézních Charit pomáhá Charita ČR také na dalších místech – zejména v Indii, na Haiti, v Ugandě, Zambii a Zimbabwe, v Bolívii, Paraguay a Peru, v Bělorusku, Kosovu a na Ukrajině. Nedílnou součástí humanitární práce Charity ČR je i její pomoc obětem všech povodní, které zasáhly Českou republiku v posledních letech.

Jednou z největších humanitárních katastrof, se kterou se Charita ČR potýkala, byla situace po ničivé vlně tsunami, která zasáhla Indonésii na konci roku 2004. Díky příspěvkům jednotlivců a firem se tehdy na sbírkovém kontě pro oběti tsunami vybralo celkem 33 milionů Kč, které byly využity na bezprostřední pomoc a později na rekonstrukci poničených obydlí. Charita ČR Indonésii neopustila a i po pěti letech pomáhá zlepšovat zdroje obživy chudých zemědělců a rybářů. Obrovská pomoc se sešla i v letošním roce po ničivém zemětřesení na Haiti, kdy se na kontě CHČR věnované pomoci této vzdálené zemi sešlo přes 61 milionů korun.

Humanitární pracovníci Charity ČR se svou každodenní prací snaží dostát důvěře štědrých dárců a cítí zodpovědnost za všechny svěřené finanční prostředky. Tyto jsou využívány pro pomoc potřebným po celém světě, a to bez rozdílu náboženství, rasy, pohlaví, věku, přesvědčení a společenského postavení.

Více informací o humanitární práci Charity ČR na stránkách www.charita.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz