Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

ADRA potřebuje dobrovolníky pro zasažené oblasti na jihu Čech

16. 8. 2002 - ČESKÉ BUDĚJOVICE [ADRA]

Jihočeský krizový tým humitární organizace ADRA pracuje momentálně ve všech místech zasažených ničivou povodní na jihu Čech. S ustupující vodou naléhavě stoupá potřeba dalších dobrovolníků pro práci v zasažených oblastech. Dobrovolníci se mohou hlásit v Českých Budějovicích, ul. Fráni Šrámka nebo na telefonním čísle 0608-973862.

V Českých Budějovicích se situace pozvolna stabilizuje. Předběžný odhad počítá zhruba se 40 vytopenými byty. Občané zvládají vyklízecí práce svépomocí. ADRA se zde momentálně soustředí na pomoc při otloukání omítek a pomoc starším lidem.

V povodí Malše voda je potřeba zejména nářadí na úklid (košťata, lopaty, hrábě), hadry, dezinfekční prostředky. Nejničivější následky jsou v obci Plav, kde zítra jihočeský krizový tým ADRA nasadí nejsilnější skupinu brigádníků. Pomoc při obnově Českého Krumlova si žádá momentálně 20 dobrovolníků, počet potřebných sil by se měl však zvýšit na cca 50 lidí. Město Český Krumlov poskytne dobrovolníkům zázemí v podobě ubytování a stravy.

Prachatice prokázaly značnou soběstačnost. Podporu však potřebují i menší obce. Strunkovice získají posilu v podobě 10 dobrovolníků. Obec Budín pociťuje nedostatek oblečení, hlavně pracovních oděvů, pracovních pomůcek a hygienických potřeb.

Do Písku směřuje první kamion s humanitární pomocí. Práce na obnově města po ústupu vody probíhají velmi dobře.

Oblast Veselí nad Lužnicí, Soběslav je stále zatopena, ale průzkum a přípravy probíhají již nyní. Do těchto míst směřuje terénní vozidlo ADRY se základními potřebami. Jeho posádka bude zároveň monitorovat situaci a připraví zázemí pro další pomoc.

Nejvíce zasaženou oblastí jsou Vodňany. Voda si zde vynutila evakuaci asi 500 obyvatel. Zde ADRA potřebuje odborné pracovníky pro práci s motorovou pilou, kteří zvládající rovněž výškové práce. Rozsah prací vyžaduje 40 až 60 dobrovolníků, kteří budou do Vodňan postupně najíždět. Z materiální pomoci jsou potřeba zejména polštáře a přikrývky.

Ve všech oblastech je po ústupu vody zájem o vysoušeče, nástroje na odstranění omítek, nářadí na odklízení nánosů bahna, dezinfekční a čisticí prostředky.


Radomír Steinert

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz