Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Humanitární organizace koordinují dobrovolnou pomoc

15. 8. 2002 - PRAHA [Econnect]

Záplavy ohrožující území Prahy, Středočeského, Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje se podle odborníků svým rozsahem vyrovnávají ničivým povodním, které zasáhly Moravu v roce 1997. Záchranáři však doufají, že následky letošní velké vody budou menší. K profesionálním záchranným týmům se připojují i dobrovolníci, jejichž pomoc organizují české humanitární organizace - Člověk v tísni, Charita a Adra.

Česká katolická charita

Arcidiecézní charita Praha zřídila ve svém sídle v Londýnské ulici (Londýnská 44, Praha 2) krizové centrum pro Prahu a středočeský kraj, kde přijímá nabídky pomoci určené postiženým záplavami. Zároveň jsou zde evidovány veškeré žádosti o pomoc v souvislosti s povodněmi. Kontaktní telefon pro zájemce o pomoc i pro postižené je 02/24246519(73).

Dobrovolníci pro Plzeňský kraj se mohou hlásit osobně v Diecézní charitě Plzeň, která sídlí na adrese Sady 5. května 8, telefonicky na čísle 019/722 38 61 nebo 019/ 722 15 40, případně e-mailem dchplzen@volny.cz. "Zájem o tuto pomoc je značný, proto žádáme zejména muže, kteří by se chtěli podílet na úklidových a sanačních pracích, aby se přihlásili do centrály našeho povodňového štábu," říká Karel Šimr z Diecézní charity Plzeň.

Diecézní charita České Budějovice koordinuje nábor a pomoc dobrovolníků pro Jihočeský kraj. Případní zájemci se mohou hlásit každý pracovní den od 7:00 do 18:00 v krizovém centru Diecézní charity České Budějovice (Kanovnická 16, České Budějovice) nebo na telefoním čísle 038/635 31 20. "Dobrovolníci se nám hlásí poměrně hodně. Od minulého týdne nás doslova "bombardují" telefonáty lidé z jižní Moravy," uvedla Jana Veselá z krizového centra.

Člověk v tísni

Člověk v tísni hledá dobrovolníky, kteří jsou ochotni jet pracovat nejméně na týden do postižených oblastí. Ti se mohou hlásit na telefonním čísle 02 / 71 91 42 17 nebo 02 / 71 91 42 185 , případně na emailové adrese pinfcz@czech-tv.cz. Potenciální zájemci by měli nahlásit své jméno, věk, telefon a e-mail a také informaci, kdy a na jak dlouho jsou ochotni odjet. Nejméně však na jeden týden, počínaje sobotou 17. srpna. Všichni budou zařazeni do databáze a kontaktováni podle dohody s postiženými oblastmi. Dobrovolníci budou vysíláni organizovaně, vždy jen na základě dohody s vedením postižené obce či města.

ADRA

Humanitární organizace Adra otevřela informační linku pro dobrovolníky na čísle 02/57090641, kam lze nahlásit termín a počet osob, které budou k dispozici. Na základě nahlášených údajů bude vytvořena početní a časová databáza osob, které budou kontaktovány dle aktuálního stavu a potřeby v jednotlivých oblastech. Informační linka je k dispozici od 8:00 do 18:00 i v sobotu a neděli.

Diakonie Českobratrské církve evangelické

Diakonie Českobratrské církve evangelické (Diakonie ČCE) vytváří ve spolupráci s celocírkevním odborem mládeže a dalšími organizacemi databázi dobrovolníků, kteří jsou vysíláni do jednotlivých postižených oblastí (do jižních a severních Čech, Prahy). Zájemci o zařazení do databáze se mohou hlásit na telefonech: 02/22 51 18 16/ 22 51 22 45/ 22 52 25 53 nebo e-mailu: povodne@diakoniecce.cz.


Pokud i vaše organizace zajišťuje nábor dobrovolníků pro oblasti postižené záplavami a chybí zde na ni kontakt, prosím kontaktujte nás na adrese redakce@ecn.cz nebo telefonním číslem 02/24 31 17 80 (obsahové oddělení).


Kateřina Fialová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Kateřina Fialová

Autorka je kordinátorkou obsahového týmu serveru Econnect. Zajímá se o gender a využití informačních technologií v práci nevládních neziskových organizací.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz