Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Neziskové organizace zvou na mikulášský charitativní bazar

2. 12. 2005 - PRAHA [Econnect/Nadace Vize 97]

Deset významných českých neziskových organizací spojilo své síly a na pondělí 5. prosince 2005 přichystalo předvánoční mikulášský charitativní bazar v kulturním centru Pražská křižovatka. Centrum před rokem otevřela Nadace Vize 97 v bývalém kostele v Anežském klášteře. Součástí bazaru bude také osvětová kampaň, která veřejnosti představí sektor neziskových organizací a pokusí se osvětlit některé ze zažitých pověr o jejich činnosti.

Nejenže si tak lidé mohou přijít prohlédnout unikátní prostory, které již několik let renovuje Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, především ale mohou přijít nakoupit vánoční dárky svým blízkým a přitom tím pomoci dobré věci. Každá z organizací bude na svém prodejním místě deklarovat, na jaký účel finanční prostředky získané z prodeje vlastních výrobků nebo výrobků chráněných dílen, sponzorů použije.

Bazar začne ve 14:00 hodin za účasti významných osobností českého kulturního života, které se ve formě prodávajících budou střídat po celou jeho dobu, tedy až do přibližně 18:00 hodin. Po celou dobu bazaru budou na jevišti vystupovat velcí i malí umělci, kteří pomohou naladit tu správnou vánoční náladu. Návštěvníci se budou moci setkat například s Evou Holubovou, Alešem Cibulkou, Sylvou Krobovou a s mnoha jinými a v jejich podání vyslechnout vánoční melodie.

Zastoupené neziskové organizace budou prodávat výrobky za tímto účelem - Nadace Naše dítě na zakoupení sluchadel pro postiženou šestiletou holčičku, Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové na výrobky chráněné dílny Fokus Praha a výtěžek prodeje bude předán občanskému sdružení Fokus Praha, Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 na finanční prostředky nashromážděné prodejem výrobků z chráněných dílen a od sponzorů budou použity na pokračující rekonstrukci Pražské křižovatky.

Nadace Partnerství chce získané prostředky použít na projekt Strom života, v jehož rámci za vybrané peníze vysadí stromky. Informační centrum neziskových organizací se na bazaru bude podílet osvětovou kampaní o neziskovém sektoru.

Humanitarni organizace ADRA bude prodávat pohlednice - krásné obrázky dětí z Thajska, které přežily vlnu tsunami. Finanční prostředky získané z prodeje pohlednic půjdou na výstavbu mateřské školky pro sto šedesát sedm dětí, která byla zničena přívalovou vlnou pouhé dva dny po jejím otevření, a na výstavbu nové školy.

Program:

14:00 zahájení bazaru, hudební vystoupení O. Lébra – vánoční melodie (housle)
14:30 pěvecké trio - pěvecké trio Kateřina Uličná, Marie Vostatková, Barbora Janová, Konzervatoř a ladičská škola J. Deyla
15:00 vystoupení zdravotního klauna
15:30 vystoupení Sylvy Krobové
16:00 robot dancing, Dominik Przybyl, Dětský domov Pyšely
16:30 Základní umělecká škola Stodůlky, Praha 5, soubor Melodika pod vedením Veroniky Stejskalové
17:30 mikulášské překvapení
18:00 ukončení charitativního bazaru


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související komentáře

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz