Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Útok na Medáky pokračuje

17. 7. 2002 -, Econnect

Přestože majetkoprávní spory s městskou částí Prahy 6 ještě nemají Medáci vyřešeny a rozhodnutí o regulérnosti výběrového řízení na dosavadní střešovické kulturní centrum stále visí ve vzduchu, mají zítra do 10 hodin Medáci vyklidit objekt č.p. 96 ve Starostřešovické ulici. Klíče od objektu si přijde vyzvednout zástupce správní firmy Správa nemovitostí SNEO Praha 6.

Ve zmíněném objektu již od pondělka probíhá několikadenní divadelní fórum a workshopy v rámci mezinárodního programu Interkultura - Dealing with Differences. Zhruba třicet divadelních umělců a performerů z Dánska, Francie, Itálie, Řecka a Švédska se sejde v kulturním centru, aby se asi o půl hodiny později setkali ze správní firmou SNEO. Medáci jsou ale přesvědčeni, že výsledek výběrového řízení je v rozporu s účelem, pro který byl objekt do péče Prahy 6 svěřen.

"Na posledním jednání městské části Praha 6 jsem přednesl interpelaci ve věci odvolání proti výsledku veřejného výběrového řízení a písemně žádal o projednání jeho výsledků. To proběhne v září. Jsem si jist, že do té doby nevzniká důvod k vyklizení nemovitosti a proto chceme v naplánovaném kulturním programu pokračovat," vyjádřil se k záměru správní firmy zástupce Medáků Martin Skalský.

Podporu Medáci získali i od bývalého primátora hlavního města Prahy Jana Kasla, který přijal pozvání na rychle zorganizovanou tiskovou konferenci. Ta se bude konat ve čtvrtek v deset hodin ráno, tedy ve stejném čase jako plánované vyklízení objektu ve Starostřešovické. "Činnost Medáků delší dobu sleduji a došel jsem k přesvědčení, že jejich aktivity ve Starých Střešovicích jsou přínosem v rovině kulturní i občanské. O to více mě překvapuje chování radnice Prahy 6, která se rozhodla vypsat výběrové řízení na využití objektu a dokonce na jejich prodej," komentuje zítřejší událost Jan Kasl.

V současné době se kvalitou i kvantitou kulturně-sociálních aktivit Medáci řadí mezi zavedená kulturní centra západní Evropy. Projektu Alternativa pro staré Střešovice se účastní čtyři vysoké školy, místní obyvatelé, Muzeum hl.m. Prahy a téměř pět desítek dalších organizací, jako například Dejvické divadlo či Obec spisovatelů.

Podle materiálů dobročinného spolku Medáků zpracovala:

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz