Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Broumovské kulturní léto nabízí „Otevřený prostor“

28. 6. 2002 - PRAHA [Econnect]

Pokud si v průběhu právě nastupujícího léta ušetříte aspoň pár dnů času, nezapomeňte si udělat výlet do Broumova. Letošní kulturní program broumovského léta, které potrvá od 28. června do 20. října, je totiž plný lákavých akcí. Ať už se do aktivit zapojíte jako diváci, nebo se rozhodnete obohatit své zkušenosti a dovednosti v praxi, litovat určitě nebudete.

Letošní ročník festivalu, na jehož pořádání spolupracují organizace sdružené v platformě Cesty ke kořenům, dává přednost volnému prostoru, před stísněnými budovami. Výstavy, divadla, umělecké dílny, přednášky diskuse a tak dále se proto budou odehrávat v lese, na louce, ve skalách a na jiných netradičních místech. Od toho plyne i podtitul léta 2002 "Otevřený prostor".

Těžištěm Broumovského léta je již tradičně desetidenní festiválek uprostřed prázdnin tentokráte nazvaný Týden pro broumovské stodoly. Od 2. do 11. srpna tak máte možnost shlédnout některé ze statků, stodol a dvorů, v nichž se budou kulturní akce konat. Organizátoři se rozhodli touto cestou upozornit na nezanedbatelnou kulturní hodnotu architektonického fenoménu Broumovska - statek broumovského typu a zároveň poukázat na mnohdy jejich žalostný stav.

Na začátku a na konci prázdnin si pak nenechte ujít další stěžejní akce letošního léta, kterými je Broumovské kulturní prolínání. Prolínat můžete divadlem, hudbou, tancem i výtvarným uměním.

"V mnohem větší míře bude letošní ročník zaměřen na vzdělávání a tréninkové programy. Návštěvníci se mohou těšit na Letní školu občanské iniciativy, Broumovské bystření, Letní školu architektury, sochařské sympozium a další akce vzdělávacího typu," vysvětluje Petr Bergmann z Centra Broumov.

Letos poprvé budou ve větším rozsahu vypsány výtvarné a literární soutěže. Kromě Broumovské literární ceny, jejíž vyhlášení proběhne 22.9. to bude fotografická a literární soutěž ve vztahu k projektu Interpretace kulturního a historického dědictví na Broumovsku. Jakékoli práce vztahující se k tomuto tématu mohou zájemci do soutěže přihlásit do 31.8.


Martina Špejtková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz