Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkrálová sbírka 2002 vynesla 37 miliónů korun

29. 3. 2002 - PRAHA [Česká katolická charita]

Sdružení Česká katolická charita (SČKCH) pořádalo v roce 2002 už podruhé Tříkrálovou sbírku. Jejím generálním partnerem je letos Česká spořitelna a.s. V celé České republice se do sbírky letos zapojilo 7800 skupinek koledníků, kteří od 3. do 8. ledna 2002 vybírali příspěvky na ulicích českých měst. Dalším zdrojem příjmů sbírky byly tříkrálové složenky, které Česká pošta rozesílala ve vánočním období do českých domácností. Od poloviny prosince 2001 mohou dárci věnovat prostředky také prostřednictvím internetového bankovnictví na stránce www.trikralovasbirka.cz.

Čeští dárci věnovali koledníkům do pokladniček a prostřednictvím složenek celkem 37,049.180 Kč. Tyto prostředky SČKCH shromáždilo na společném kontě 1011017777/5500 u Raiffeisenbank Praha 1, variabilní symbol 777. Odtud budou rozděleny podle následujícího klíče:

Sedmdesát procent prostředků bude vráceno zpět do míst, kde byly vykoledovány, aby podpořily desítky místních sociálně - zdravotních projektů na pomoc matkám s dětmi v tísni, seniorům, zdravotně a mentálně postiženým, bezdomovcům a dalším lidem, kteří pomoc potřebují.

Zbylých třicet procent sbírky bude rozděleno mezi tzv. rozvojový fond, který slouží k financování velkých projektů, na humanitární pomoc do zahraničí a na režii sbírky. Z rozvojového fondu byla loni například provedena rekonstrukce objektu Domu napůl cesty v Karlových Varech pro mladé lidi, kteří se dostali do tíživé životní situace. Do zahraničí byla pomoc poskytnuta obětem zemětřesení v Indii, denním centrům pro děti v čečenském městě Groznyj a na dostavbu školy ve vesnici Kikube v africké Ugandě.

"Česká spořitelna si velice váží toho, že se stala generálním partnerem této sbírky. Jsme rádi, že jsme mohli přispět ke zlepšení života těch lidí, kteří naši pomoc skutečně potřebují. Náš přístup výstižně shrnuje motto České spořitelny – Jsme vám blíž,"řekl Karel Machytka, ředitel odboru sponzoringu České spořitelny, a.s.
"Výsledek letošní sbírky svědčí o štědrosti našich spoluobčanů, kteří neváhají přispět na dobrou věc. I přes nepřízeň počasí na začátku roku jsme letos vybrali o zhruba pět miliónů korun více než v roce 2001, " komentoval výsledek sbírky generální sekretář SČKCH Jaroslav Kopřiva. Při Tříkrálové sbírce 2001 vyšlo do ulic 5700 skupinek a sbírka celkem vynesla 31,925.318 Kč.


Marta Fišerová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz