Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ropák má novou www stránku

27. 3. 2002 - PRAHA [Econnect/Děti Země]

Děti Země dnes, měsíc před vyhlášením Ropáka a Zelené perly roku 2001, zveřejnily novou internetovou stránku věnovanou těmto anketám. Najdete ji na adrese www.detizeme.cz/ropak. Stránka obsahuje "galerii ropáků" - vítězů ankety za deset let jejího trvání i přehled antiekologických výroků ankety o Zelenou perlu, která letos probíhá po sedmé.

"Myslím, že již bylo načase uspořádat náš archívní materiál o životě a názorech ropáků a některé z nich postupně zveřejňovat právě na internetu," uvedl Miroslav Patrik z Dětí Země, který ankety každoročně organizuje. Kromě základních informací a formulářů pro navržení kandidátů do obou anket, je zde i možnost zaslat na stránky svůj názor, komentář či námět k anketě.

Na stránkách nejdete i "první zdokumentované vyobrazení Ropáka bahnomilného (Petroleus mostensis)," jehož autorkou je výtvarnice dokumentárního filmu Jana Svěráka Ropáci (1988) Barbara Šalamounová. Teprve tato skica prý nakonec přesvědčila filmaře, aby se vydali do nehostinných míst Mostecka a tam se v jedovatém prostředí na vlastní oči přesvědčili o existenci nového tajuplného zvířete, které nesnáší kyslík. "Ač se to zdá být možná paradoxní, řada lidí napomáhá záslužnému nahrazení přežilé PŘÍRODY dalším vývojově vyšším stupněm - PŘÍROPOU!" sděluje poselství anket, které se snaží upozornit na ty, které tomu "nejvíce napomáhají".

Děti Země v současné době prověřují zaslané kandidáty na ropáka roku 2001, aby pak v polovině dubna zveřejnily všechny nominace podle krajů. Výsledky, o nichž rozhoduje komise složená z veřejně známých osobností, budou vyhlášeny v sobotu 27. dubna od 14 hodin v brněnském divadle Husa na provázku na slavnostním soriée s kulturním programem. Vstupné pro veřejnost je 100 Kč, lístky lze koupit u Dětí Země - rezervace na telefonu 05-45210393 nebo e-mailové adrese: dz.brno@ecn.cz.


Monika Kašparová (Jansová)

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Monika Kašparová (Jansová)

Do září 2002 v Econnectu jako správce oblasti životního prostředí. Nyní působí jako poslanecká asistentka poslance a ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz