Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční koncert na pomoc Afghanistánu zítra v klubu Mlejn

3. 11. 2005 - PRAHA [Econnect]

V pátek 4.11.2005 od 20 hod se v pražském klubu Mlejn uskuteční benefiční koncert Camp Afghanistan 05 World Music Fest. Koncert je součástí akcí na pomoc Afghanistánu, které od 31. října probíhají na pražském náměstí Míru a vyvrcholí tuto sobotu. Na koncertě se kromě pořádajícího sdružení o.s. Vara představí i řada jiných neziskových organizací.

„Cílem akce je přinést lidem možnost setkání s jinou kulturou a pokusit se odbourávat bariéry, které vytváří předsudky a strach z neznáma a z jinakosti. Celý výtěžek akce bude věnován na veřejnou sbírku na pomoc Afghánistánu. Sbírka přinese konkrétním studentům sadu učebních pomůcek,“ řekl organizátor David Šifra. Dary na pomoc Afghanistánu lze zasílat na sbírkové konto - 999 888 999 / 0300.

„Na koncertě se představí známé hudební seskupení Létající Koberec, ska kapely 2 v 1 a Zrakawadu, afghánští tradiční hudebníci Ajmal & Shis, pražská kapela Yellow Sisters a fusion band Petr Zeman Trio. Na afterparty zahraje Mazzakr sound systém,“ uvedla organizátorka akce Marcela Zahálková.

Ke shlédnutí budou připraveny dokumentární filmy o dopadu globalizace na země třetího světa, bude možné zde zakoupit Fair Trade tradiční rukodělné výrobky a k vidění budou i fotografie z těžce zkoušeného Afghánistánu. Vše se bude odehrávat s možností ochutnávky tradičních afghánských jídel a v rámci doprovodného programu bude možné navštívit informační stánky neziskových organizací. Místem konání je Klub Mlejn v Kovářově ulici v Praze 5.

Vara je nevládní a nezisková organizace a její veškeré aktivity probíhají na bázi dobrovolníků. V roce 2004 v Afghánistánu postavila 38 škol, vede protidrogové, ekologické a gender projekty a projekty pomoci farmářům. Organizace vlastní veterinární kliniky, stará se o uprchlíky a podporuje vytváření infrastruktury v Afghánistánu.

V ČR se soustřeďuje na boj proti projevům násilí, xenofobie, náboženské nesnášenlivosti, porušování lidských práv, poukazuje na problémy zemí "chudého jihu". Pořádá výstavy, festivaly a přednášky a produkuje dokumentární filmy. Camp Afghanistan a sdružení Vara se rovněž připojili ke kampani "Česko proti chudobě" www.ceskoprotichudobe.cz.


Tomáš Tetiva

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Tomáš Tetiva

Autor je redaktorem Econnectu. Zaměřuje se na oblast kultury, globalizace a zodpovědnosti korporací.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz