Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

LORM - společnost pro hluchoslepé

14. 1. 2002 - Česká republika [LORM]

LORM sdružuje hluchoslepé osoby, jejich rodiny a ostatní příznivce, kteří se zajímají o problematiku hluchoslepých. V současné době LORM sdružuje okolo 200 členů a eviduje cca 350 hluchoslepých klientů. Poskytuje pomoc a služby hluchoslepým všech věkových skupin i ostatním lidem, kteří jsou s hluchoslepými v kontaktu nebo se zajímají o tuto problematiku. LORM poskytuje individuální a skupinovou systematickou péči hluchoslepým lidem, jejíž cílem je překonání negativních psychologických a sociálních dopadů hluchoslepoty, které postihují jednotlivce a jejich rodiny. Individuální potřeby klientů jsou respektovány.

LORM pořádá skupinové rehabilitačně-edukační pobyty a kurzy, organizuje klubovou činnost, kulturní aktivity a další regionální akce pro hluchoslepé a jejich průvodce. Skupinová péče je doplňována individuální péčí, která je poskytována místně, přímo v bydlišti klienta a/nebo v poradenském centru LORM v Praze. Péče je především zaměřena na výcvik komunikace, mobility a prostorové orientace. Kromě toho jsou klientům poskytovány sociálně-právní informace, informace o kompenzačních pomůckách, servis sluchadel apod. LORM vydává čtvrtletně vlastní bulletin "DOTEKY", který si klienti mohou objednat ve zvětšeném černotisku, Braillově písmu nebo jako zvukovou nahrávku. LORM za dobu své existence nashromáždil odbornou literaturu o problematice hluchoslepoty. Knihovna LORMu dnes obsahuje cca 250 dokumentů a titulů a je ve velké míře využívána studenty oboru Speciální pedagogika i jednotlivci. V neposlední řadě LORM informuje zdravou veřejnost o problematice hluchoslepých a o možnostech, jak jim pomáhat.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz