Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Bechyni se chystá festival událostí Včas

29. 8. 2005 - BECHYNĚ [Econnect]

Tak se jmenuje mezinárodní kulturní festival, který od 1. září začíná v prostorách gotického kláštera v Bechyni. Po celý měsíc ožije toto místo sérií tvůrčích dílen, koncerty a veřejnými prezentacemi se zaměřením na mezioborové umělecké a umělecko-vzdělávací aktivity. Festival zahrnuje výtvarné umění, performance, hudbu, literaturu, scénografii, architekturu a jejich náhlá či trvalá propojení.

"Festival bude především setkáním těch, kteří chtějí aktivně vstupovat do tvůrčích procesů, těch, jež přicházejí, aby shlédli výsledky, vyjadřovali se k nim a diskutovali, a těch, kteří přicházejí relaxovat, oslavovat nebo "jen se podívat"," uvedl koordinátor festivalu Jakub Deml.

Nejenom pro studenty vysokých škol jsou určeny workshopy. Ten první začíná již 1. září a je na téma Odpočívání. Dílnu povede performer Martin Zet a jeho účastníci zde budou za využití výtvarných, hudebních a dalších technik vytvářet místa pro odpočinek a spočinutí. Chcete-li si umělecky zalenošit, máte ještě šanci se přihlásit.

V Bechyni se však zdaleka nebude jen odpočívat, v průběhu září zde proběhne další workshop na téma Kulturního managementu pod vedením prof. G. Hagoorta z Utrechtu, architektonické symposium Místa v prostoru nebo presentace mezinárodní projektu Bohemia Rosa zkoumajícího vztah těla a krajiny. Kromě výstav a koncertů se v klášteře od 23. do 25. září uskuteční také víkend poezie a dětské literatury Slova zahrady.

Prezentace výsledků dílen jsou spolu s a dalšími „událostmi“ soustředěny do víkendových bloků. Ty nabízejí mimo zmíněné akce možnost relaxovat v klášterních zahradách, využít zahradní čajovny nebo příjemnou procházku údolím řeky Lužnice.

Akce se koná při příležitosti desetiletého výročí existence Občanského sdružení Klášter Bechyně.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz