Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mladí lidé z Čech pomáhají Tatrám

18. 8. 2005
-red- [Econnect / Altus] -


-foto- Výprava mladých lidí z Pardubického a Královéhradeckého kraje odjela v neděli 14. srpna před půlnocí z pardubického nádraží do Tater. Na Slovensko vyrazili účastníci dobrovolné brigády na likvidaci škod způsobených ničivou vichřicí v závěru loňského roku. Pořadatelé akce, chrudimské Občanské sdružení Altus a královéhradecká Aliance dětí a mládeže, vyzvali k účasti mladé lidi ze svých regionů.

"Hned zpočátku se k nám připojili kamarádi ze Samostatné dětské organizace Vlčata Rabštejnská Lhota, kteří jsou stejně jako my členy České rady dětí a mládeže. Někteří další se přihlásili ze zájmu o věc a z lásky k horám a přírodě," řekl jednatel Občanského sdružená Altus Roman Málek. "Obdivuhodným způsobem nás podpořili zástupci kraje, který je, mimochodem, družebním partnerem regionu vichřicí nejvíce postiženého," upřesnil.

Magistrát města Vysoké Tatry zajistil brigádníkům bezplatné ubytování a stravování v objektu školy v přírodě. Již cestou z Popradu do Starého Smokovce všichni viděli ten nedozírný rozsah škod. „Neuměla jsem si to vůbec představit, a teď si uvědomuji, že takových brigád, jako je naše, bude potřeba ještě mnoho.“ To je názor sedmnáctileté Lucie Křivkové, ale i všech, kdo polomy na vlastní oči viděli.

Dobrovolníky vykonávané práce jsou velmi jednoduché – jedná se hlavně o snášení odřezaných větví a klestu na velké hromady, které lesáci odstraní mechanizací. "Při těchto nenáročných úkonech je potřeba spíše většího počtu pracovníků než těžkých strojů," vysvětluje sdružení Altus.

Sdružení se zabývá především organizováním akcí pro děti a mládež, provozuje pravidelné internetové zpravodajství, organizuje akce pro vlastní členy a v pomáhá propagovat neziskový sektor. Sdružení tvoří mladí lidé, kteří se chtějí zapojit do rozvoje společnosti a do událostí v občanském životě. Občanské sdružení Altus je členem Koalice nevládek Pardubicka a České rady dětí a mládeže, která sdružuje organizace dětí a mládeže z celé České republiky.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Občanské sdružení Altus
  • Související články

    O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz