Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dejte Evropské komisi vědět o životním prostředí vašeho města

9. 8. 2005 - PRAHA [EkoList / Econnect]

Chcete něco udělat pro životní prostředí ve vašem měste? Vyplňte anketu. Všichni občané i organizace EU mají možnost vyjádřit se ke stavu životního prostředí ve svých městech prostřednictvím elektronické ankety, kterou Evropská komise zpřístupnila v rámci veřejné konzultace na svých internetových stránkách. Konzultace bude ukončena 21. září 2005.

Prostřednictvím ankety chce Evropská komise získat názory občanů Evropské unie na stav životního prostředí ve městech. Výsledky ankety poslouží při dokončení "Tématické strategie pro městské životní prostředí", jejímž cílem je nalézt cesty ke zlepšování životního prostředí měst. Ekologické problémy evropských měst mají podle Evropské komise významné důsledky na lidské zdraví, kvalitu života ve městech i ekonomické výsledky měst. Města ovlivňují i životní prostředí mimo město a mají vliv i na klimatické změny. Mezi hlavní ekologické problémy měst patří znečištěné ovzduší, doprava a dopravní zácpy, vysoká hladina hluku, emise skleníkových plynů, rozrůstání měst do okolní krajiny, velká produkce odpadů a odpadních vod.

Tématická strategie pro městské životní prostředí je součástí 6. akčního plánu pro životní prostředí, který byl přijat Evropským parlamentem v roce 2002.

Anketa je k dispozici v dánštině, němčině, angličtině, francouzštině, italštině, holandštině a švédštině. Výsledky ankety budou po zpracování dostupné na stránkách Evropské komise. Výsledky jiných anket, které se také týkaly životního prostředí, naleznete na stránkách EK.

Evropská komise prostřednictvím konzultací a diskusí získává názory občanů Evropské unie i k jiným tématům. Více se dozvíte na stránkách Evropské komise Your voice in Europe.

Článek jsme převzali se svolením redakce on-line deníku EkoList po drátě. Ukázkový výtisk tištěné verze časopisu si můžete objednat zde.


Martin Mach

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz