Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Klub Remedium se otvírá nejen pro seniory

12. 7. 2005 - PRAHA [Econnect / Remedium]

Slavnostní otevření je na zítřek ohlášeno v pražském Klubu Remedium – centru aktivit (nejen) pro seniory. Otevření centra v pražské Táboritské ulici, jehož součástí je také Počítačový a internetový klub, je aktivitou občanského sdružení Remedium. Klub bude otevřen pět dní v týdnu.

Otevřením centra chce sdružení rozšířit nabídku programů pro seniory – v nabídce je například pohybové cvičení na židlích a na míčích, diskusní, karetní a pánský klub, k dispozici bude také malá knihovna, v níž kromě beletrie zájemci najdou hlavně literaturu o zdravém stárnutí, alternativních způsobech léčby a ochraně zdraví. "Otevřeme služby poraden – občanské, psychologické, homeopatické. V Klubu bude celý den přítomna asistentka seniorských programů, která bude schopná každému poskytnout široké spektrum informací," uvádí sdružení Remedium.

Kromě účasti na pravidelných programech mohou senioři do Klubu přicházet za účelem společenského kontaktu – popovídat si, seznámit se s novými lidmi. O víkendech nabídne centrum provozující sdružení mezigenerační programy – přednášky, workshopy či semináře, které přivedou do Klubu i mladší generace. Tyto programy Remedium vnímá jako příspěvek k lepšímu mezigeneračnímu porozumění a jako způsob boje proti mýtům o stárnutí a stáří.

Chybět nebudou ani počítačové kurzy různých úrovní, které nabídne Počítačový a internetový klub – včetně možnosti využití internetu pro seniorskou veřejnost za malý poplatek. Dále budou v těchto prostorách kurzy obrazové digitální technologie, střih a výroba filmu, práce s notebookem, workshopy – nové komunikační technologie – mobilní telefon, mailová pošta, internet, přenosy dat. V rámci projektu Internet a senioři podpořeného EU Phare navíc sdružení letos v dubnu představilo webový portál www.vstupujte.cz, na němž informuje o aktivitách a zajímavostech pro seniory z celé ČR a jeho součástí je také seznámení a inzerce.

Sdružení pro podporu psychosociálních aktivit Remedium Praha organizuje Programy pro seniory od roku 1998. Během let postupně vznikl komplexní program – vzdělávací, pohybové a společenské aktivity, který dnes seniorům sdružení nabízí v jarním a podzimním semestru, tj. přibližně od poloviny září do poloviny května. Senioři mohou využívat počítačové kurzy, jazykové kurzy, cvičení paměti, rehabilitační cvičení, relaxační program, pohybové cvičení s hudbou, masáže, taneční, přednášky, seniorský bál, módní přehlídky, výlety, rekondiční pobyty, kavárničky, seniorské divadlo a podobně. Vyvrcholením všech realizovaných aktivit je otevření Klubu, které navazuje na získané zkušenosti a na potřeby seniorů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz