Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Z české přírody zmizelo během jara 17 700 pneumatik

4. 6. 2019 - BRNO [Econnect / Ukliďme Česko z.s.]

Česká republika během jara opět prokoukla, a to díky dobrovolníkům, kteří pod hlavičkou Ukliďme svět, ukliďme Česko provedli úklid snad v každém koutě naší země. „Podle údajů, které máme k dispozici, se během jara konalo 3 458 úklidových akcí, do kterých se zapojilo téměř 145 000 dobrovolníků. Dobrovolníci z přírody odstranili 2 420 tun odpadů a z toho se jim téměř 500 tun podařilo vytřídit. Jedná se o rekordní účast, kdy se nám již během jara podařilo překonat počet dobrovolníků, který s námi uklízel za celý loňský rok,” shrnul dosažené výsledky Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.

Akce v těchto dnech vrcholí vyhlášením výsledků foto/video soutěže a hlasováním veřejnosti o nejlepší foto z úklidů na facebookové stránce Ukliďme Česko. „Nejvíce soutěžních příspěvků se nám sešlo v kategorii „Pneumatiky“, ty byly letos také hlavním tématem úklidových akcí a dobrovolníci jich napočítali bezmála 18 tisíc. Chtěli jsme tím především upozornit na to, že je zhola zbytečné je vyhazovat do přírody. Již několik roků u nás funguje systém zpětného odběru pneumatik, díky kterému je může každý motorista bezplatně odevzdat na jednom ze zhruba 3 000 sběrných míst,“ říká další z organizátorů, Radek Janoušek.

Letošní školní komiksovou soutěž vyhrála ZŠ Pražačka se svým příběhem „I ten nejhorší se může změnit“. Příběh vznikl na motivy jejich uklízecí akce na jaře a je skutečnou inspirací nejen pro děti. Za odměnu pojedou na zážitkový výlet do přírody s odborníky z Českého svazu ochránců přírody.

Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko také vítá před podzimní částí nového partnera, kterým je společnost PENNY Market. „Cítíme odpovědnost za prostředí, v němž žijeme my i naši zákazníci. Máme největší síť prodejen v České republice, je proto naší povinností nejen takovou akci podpořit, ale i se do ní aktivně zapojit,“ říká Jens Krieger, generální ředitel společnosti PENNY Market.

„Děkujeme všem účastníkům jarního uklízení, a pokud jste mezi nimi nebyli, máte možnost si u vás uklidit při Celosvětovém úklidovém dni – 21. září 2019,“ zvou pořadatelé.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz