Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vyberte si: na padesáti akcích můžete poznat tajemný život netopýrů

8. 8. 2018 - PRAHA [Česká společnost pro ochranu netopýrů a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR]

Malí i velcí mají opět šanci seznámit se s pozoruhodným světem létajících savců. Od 9. srpna až do začátku října 2018 se uskuteční série osvětových akcí v rámci Mezinárodní noci pro netopýry, letos již po dvaadvacáté. Přednášky, promítání, ukázky moderních výzkumných metod, hry pro děti a blízká setkání s živými netopýry čekají návštěvníky na 52 místech po celém území ČR.

„Mnoho druhů netopýrů dnes využívá úkryty v lidských stavbách či ve stromech v parcích a zahradách. Lidé tak s netopýry žijí takřka pod jednou střechou a někdy mají z jejich přítomnosti zbytečné obavy. Netopýří noci jsou dobrou příležitostí, jak široké veřejnosti přiblížit vlastnosti těchto zajímavých živočichů a zároveň ukázat, že soužití s netopýry zdaleka nemusí představovat problém,“ říká Daniel Horáček z České společnosti pro ochranu netopýrů, který je hlavním koordinátorem akce v ČR.

Mezinárodní noc pro netopýry se těší velkému ohlasu dětí i dospělých. Jedinečnou šanci prohlédnout si zblízka tajuplné noční tvory si u nás každoročně nenechají ujít tisíce návštěvníků. „Organizátoři akcí přichystali i na letošní rok bohatý program. Lidé se mohou těšit na populárně naučné přednášky s promítáním filmů, ukázky odchytu do sítí či sledování netopýrů pomocí ultrazvukového detektoru. Již tradiční součástí jsou také zábavné úkoly a soutěže pro děti. Na většině míst očekává návštěvníky atraktivní setkání s živými netopýry – ať již ochočenými trvale hendikepovanými jedinci, nebo se zvířaty odchycenými přímo v terénu,“ doplňuje Eva Cepáková z ČESON.

„Všech 27 druhů našich netopýrů odborníci pravidelně monitorují na zimovištích či v letních koloniích. Základní údaje o jejich výskytu tedy máme. Netopýří noc pro nás ale představuje šanci ukázat veřejnosti, co pro ochranu těchto vzácných létajících savců děláme. Budeme rádi, když nás lidé upozorní, pokud netopýry někde objeví,“ komentuje zapojení Agentury ochrany přírody a krajiny ČR do pořádaných akcí Karolína Šůlová.

Seznam všech akcí najdou zájemci na webových stránkách www.ceson.org.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz