Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V pražské Stromovce bude možné zažít Indonésii na vlastní kůži. Výtěžek z benefiční „zero waste“ akce podpoří ochranu outloňů na Sumatře

22. 5. 2018 - PRAHA [Econnect / The Kukang Rescue Program]

V neděli 3. června bude možné v pražské Stromovce zažít Indonésii na vlastní kůži. Česká nezisková organizace The Kukang Rescue Program pořádá benefiční akci „Sumatra v ohrožení“, jejíž výtěžek umožní vybavení kliniky záchranného centra pro outloně na Sumatře. Návštěvníci se budou moci těšit na indonéské tance a kuchyni či na přednášky o ochraně vzácných primátů a o bezodpadovém stylu života. V „zero waste“ duchu bude probíhat i samotná akce, čímž chce záchranný program Kukang poukázat na nutnost řešení celosvětového problému plastového znečištění. Vrcholem programu bude koncert slovenského rappera Suvereno.

V pražském parku Stromovka v Tiskárně na Vzduchu se v neděli 3. června 2018 od 16:00 hodin uskuteční jedinečná benefiční akce na podporu aktivit organizace The Kukang Rescue Program. Ta usiluje o ochranu outloňů a dalších druhů živočichů před ilegálním obchodem zejména na indonéském ostrově Sumatra, kde také provozuje záchranné a rehabilitační centrum pro outloně. Návštěvníci se mohou těšit na indonéský kulturní program – hudbu a tradiční taneční vystoupení skupiny Kintari Foundation a také na přípravu tradičních indonéských pokrmů. Vrcholem večera bude vystoupení slovenského rappera Suvereno. Chybět nebude ani představení aktivit záchranného programu The Kukang Rescue na Sumatře i v České republice a přiblížení problematiky ilegálního obchodu s outloni a dalšími zvířaty. Organizace Czech Zero Waste pak ve své přednášce o bezodpadovém (tzv. zero waste) stylu života nabídne rady a tipy, jak každý z nás může minimalizovat odpad ve svém každodenním životě, a tak šetřit přírodní zdroje a chránit životní prostředí.

Samotná benefiční akce se ponese v „zero waste“ duchu. Každý návštěvník v rámci zakoupené vstupenky obdrží znovupoužitelný kelímek na nápoje s motivem outloně a záchranného programu Kukang, který si bude moci po akci ponechat. Navíc každý, kdo si přinese vlastní krabičku, dostane slevu na zakoupené jídlo. „Tímto způsobem během akce zásadně snížíme množství odpadu v podobě jednorázového plastového nádobí. Věříme, že se jedná o cestu, kterou by měli pořadatelé velkých akcí typu koncertů či festivalů následovat,“ říká Barbora Tylová, členka organizace The Kukang Rescue Program, ošetřovatelka zvířat v Zoo Tábor a hlavní organizátorka benefiční akce. Záchranný program Kukang chce tímto způsobem upozornit na skutečnost, že Indonésie je jednou ze zemí s největším znečištěním životního prostředí. Zároveň se však organizace přímo na Severní Sumatře aktivně zapojuje do nového projektu třídění odpadu.

Výtěžek z benefiční akce „Sumatra v ohrožení“ pomůže vybavit kliniku v záchranném a rehabilitačním centru na severu ostrova Sumatra, kde dochází k ošetřování outloňů zachráněných z černého trhu. Partnery události jsou Bioobchod.cz, Econea, JAPŮ, Nebaleno, CK Go2 a t-shock.eu. Vstupenky je možné zakoupit na portálu Goout: https://goout.net/cs/listky/ohrozena-sumatra/phfc/.

Více informací na facebookové události https://www.facebook.com/events/202670253874498/.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz