Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Přijďte si poslechnout netopýry do Stromovky a Milíčovského lesa

20. 9. 2016 - PRAHA [Econnect/Česká společnost pro ochranu netopýrů]

Česká společnost pro ochranu netopýrů a Lesy hl. města Prahy zvou na sérii čtyř podzimních exkurzí „Za pražskými netopýry“. Setkání s tajuplnými nočními letci proběhnou pod vedením zkušených lektorů z ČESON v Milíčovském lese v termínech 21. a 29. září a ve Stromovce 22. září a 4. října 2016. Začíná se vždy v 18:00 hod.

„Již tradiční večerní exkurze do Stromovky a Milíčovského lesa umožní dětem, učitelům a rodičům setkat se s netopýry tváří v tvář a dozvědět se řadu zajímavostí o jejich životě. Lektoři z ČESONu o netopýrech a jejich ochraně vždy poutavě vyprávějí a pomocí ultrazvukových detektorů (přístrojů umožňujících zaznamenat jinak pro lidské ucho neslyšitelné netopýří hlasy) odkrývají tajemství nočních lovců z pražských parků“, zve Petra Fišerová z Lesů hl. m. Prahy.

„Netopýři žijí nočním a tedy relativně skrytým způsobem života, s řadou druhů se však poměrně často můžeme setkat i ve větších městech. Především v městských lesích a parcích, kde přes den obývají úkryty ve starých dutých stromech a nacházejí zde také dostatek hmyzí potravy. Na vycházkách ve Stromovce a Milíčovském lese seznámíme návštěvníky s několika druhy letounů. Detektory totiž umožňují nejen zaznamenat přítomnost, ale podle charakteru a frekvence vydávaných hlasů rozlišit i jednotlivé druhy netopýrů“, přibližuje Petra Schnitzerová, koordinátorka projektu z ČESONu a dodává: „Děti i dospělí se mohou těšit také na ochočené handicapované netopýry rezavé Anežku, Drákulu a Pepíka ze záchranné stanice ZO ČSOP Nyctalus, se kterými se na začátku každé akce seznámí opravdu zblízka.“

Exkurze probíhají v rámci projektu, který finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí a Hlavní město Praha. Počet účastníků jednotlivých vycházek je omezen, a proto je třeba se na exkurze předem přihlásit. Bližší informace včetně kontaktů pro přihlášení naleznete zde: http://www.lhmp.cz/eko/2016/09/08/pozvanka-na-podzim-se-znovu-vypravime-za-neslysnymi-netopyry/. Kompletní nabídku vzdělávacích programů a exkurzí s netopýří tematikou najdete na www.ceson.org v sekci Programy pro školy.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz