Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Avantgardní rocková skupina Magma v Praze oslaví 45 let trvání

6. 10. 2015 - PRAHA [Econnect]

Magma – 45 Years Anniversary Show - je název turné, které se na jediném českém koncertě představí 12. října v pražské Akropoli. Francouzská skupina Magma je považována publikem i odborníky za jednu z nejinvenčnějších kapel světové hudební scény. „Pražské publikum je vášnivé, uctivé a hudebně vzdělané. Bude pro nás radost hrát pro tak osvícené publikum," uvedl Christian Vander.

Magma je francouzská progresivní rocková skupina založená v Paříži v roce 1969 klasicky vzdělaným bubeníkem Christianem Vanderem, jehož znepokojovala duchovní a ekologická budoucnost lidstva. Na prvním albu Magma vypráví příběh skupiny lidí prchajících ze Země, aby se usadili na planetě Kobaïa. Popisuje konflikt, kdy se Kobaïans - potomci původních kolonistů, setkávají s dalšími uprchlíky ze Země.

Vander vytvořil vlastní jazyk kobaïanštinu, kterou používá ve většině skladeb. Magma kobaïanštinu charakterizuje jako fonetický jazyk s prvky slovanských a germánských jazyků. Jazyk má samozřejmě obsah, ale ne slovo od slova. Vander uvedl, že když hudbu skládal, zvuky kobaïanštiny k němu přišly přirozeně s hudbou. Nebyl to intelektuální kalkul, že by si řekl - OK, teď budu psát pár slov v určitém jazyce, byly to skutečné zvuky, které přišly ve stejný okamžik jako hudba. Pozdější alba vrací příběhy do starších dob, nicméně kobaïanština už zůstala nedílnou součástí hudby.

Na turné k 45 letům představí tento legendární soubor výběr z nových skladeb, ale zahraje i významné skladby ze své historie.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz