Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Stromy v české krajině podpořila série koncertů

16. 7. 2015 - PRAHA [Econnect/Arnika]

V pátek 17. července vyvrcholí série letních koncertů, kterými se Pražský koncertní klub rozhodl podpořit stromy v české krajině. Koncert ,,American Music Abroad: Gold Tour" - nejlepších hudebníků vybraných ze středních škol a univerzit v USA - začne v 17:00 hodin v Českém muzeu hudby na Karmelitské 2/4, Praha 1. Vstupné na akci je dobrovolné a jeho výtěžek poputuje na výsadbu nové aleje, kterou plánuje sdružení Arnika jako součást kampaně ,,Zachraňme stromy".

Předchozí koncerty proběhly například v Kostele u Salvátora nebo v Kapli v Korunní ulici. "Bylo to opravdu krásné, přínosné a povznášející, a sboristům to opravdu šlo," hodnotí jeden z předchozích koncertů jeho návštěvnice Markéta Schwarzová. "Po koncertě jsem se dala ještě do řeči s další posluchačkou z Kladna, která si agenturu The Prague concert velmi chválila. Oceňovala hlavně to, že dělají série koncertů na vysoké úrovni za dobrovolné vstupné, obvykle totiž vstupenka na takový koncert stojí nejméně 150kč, ale spíše mnohem více," dodává Schwarzová.

"Sázení plánujeme na podzim letošního roku na česko-německém pomezí, o konkrétním místě zatím jednáme. Jsme za spolupráci s Pražským koncertním klubem velmi vděční a děkujeme i všem, kteří dobrovolným vstupným podpořili vznik nové aleje. Aleje jsou historickou součástí naší krajiny, dávají ji řád a dobře se nám díky alejím v krajině orientuje. Stromořadí jsou navíc nejen krásná, ale i užitečná jako místa, která poskytují výletníkům stín a zvířatům biokoridory, kterými se mohou naší krajinou pohybovat," říká vedoucí kampaně Zachraňme stromy RNDr. Marcela Klemensová z Arniky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz