Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Do akce Ukliďme Česko zbývají 2 měsíce

17. 2. 2015 - PRAHA [Ekosmák/Econnect]

Již za dva měsíce se uskuteční druhý ročník dobrovolnické úklidové akce s názvem Ukliďme Česko, jejímž cílem je zbavit česká města, vesnice a přírodu volně odhozeného nepořádku a černých skládek. Loňský první ročník této celorepublikové akce se shledal s velkým úspěchem, zúčastnilo se jej na 6 000 dobrovolníků, kteří na 280 místech České republiky sesbírali na 350 tun odpadu. Třešničkou na dortu bylo nejen pro organizátory ocenění v soutěži E.ON Energy Globe Award udělované projektům, které přispívají k šetření životního prostředí a úsporám energie.

Stejně jako loni, i letos se Ukliďme Česko může těšit z přízně Ministerstva životního prostředí, které bude opět patronem akce. Podle ministra Richarda Brabce představují černé skládky „velký problém“, projekt Ukliďme Česko považuje za „skvělou cestu, jak pomoci životnímu prostředí v České republice“ a organizátorům akce přislíbil, že „se stoprocentně zúčastní“.

Oproti prvnímu ročníku akce dojde v roce 2015 hned k několika změnám. Tou nejzásadnější je změna termínu konání akce. K tomuto kroku vedly poměrně prozaické důvody: jak vyplynulo ze zkušeností z loňského roku a z reakcí dobrovolníků, v květnu je již naše příroda v plném květu a pohozené odpadky se ztrácí v bujném porostu a ani popáleniny od kopřiv dobrovolníkům na elánu nepřidají. Proto se Ukliďme Česko bude letos konat o měsíc dříve, v sobotu 18. 4. 2015.

Další novinkou je zavedení možnosti pořádání úklidů pod hlavičkou Ukliďme Česko i v alternativním termínu. Cílem je především umožnit uspořádání firemních a školních úklidů v běžné pracovní době či jako součást výuky.
„Pro letošek chystáme také větší podporu místních organizátorů úklidových akcí, pro které zajistíme jak pytle na sběr odpadu (ty už si nebudou muset vyzvedávat, doručíme jim je přímo na místo úklidu), tak i rukavice pro všechny účastníky. Jako malou pozornost od nás organizátoři místních úklidů dostanou trička s logem akce“, sdělili nám pořadatelé akce.

Přípravy druhého ročníku celorepublikové úklidové akce Ukliďme Česko 2015 jsou v plném proudu a všichni, kdo by se do projektu rádi zapojili, se mohou již nyní registrovat na webových stránkách http://www.UklidmeCesko.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz