Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Uprchlíci na Blízkém východě zanecháni chladu na pospas

19. 1. 2015 - PRAHA [Charita ČR/Econnect]

Syřané a Iráčané se snaží vypořádat s válkou ve vlastních zemích nebo jako uprchlíci hledající útočiště daleko od domova. Všichni však nyní čelí mrazivému počasí, které region zasáhlo.

„Za poslední čtyři roky jsme během krvavé války zažili už velmi tuhé zimy, ale v těchto dnech zažíváme něco zcela nového po té, co Blízký východ zasáhla silná sněhová bouře," říká pracovnice Charity Sýrie v Damašku. „Válka nám vzala vše, čím bychom se mohli chladu bránit. Většinu času nemáme elektřinu, palivo ani plyn. Neexistuje jiný způsob jak zůstat v teple než mít na sobě několik vrstev oblečení, které stejně nepomáhají, když je mínus 8 stupňů.“

Bouchra a její jednoroční syn Bayan jsou Syřané žijící v táboře v údolí Bekaa (Jean Khoury/CI, CLMC)V důsledku mrazu už zemřelo několik lidí v Sýrii i syrských uprchlíků v sousedních zemích. K obětem mrazu patří i děti. „Je třeba tuto válku ukončit, zastavit ekonomické sankce, které nás ochudily, a říci světu, že jsme lidské bytosti, které potřebují pomoc," pokračuje dále charitní pracovnice.

Sněhová bouře je největší, která Libanon zasáhla od roku 1992. I přes nebezpečné zledovatělé cesty navštívili pracovníci migračního centra Charity Libanon syrské uprchlíky žijící v provizorních táborech v údolí Bekaa. Na místě zjistili, že těžký sníh poškodil hodně azylových domů, kde uprchlíci žijí a snaží se vyrovnat s mrazivým počasím.

Charitní organizace v Sýrii, Libanonu, Turecku, Jordánsku a Iráku pomohli uprchlíkům a dalším lidem se na zimu připravit. Poskytly palivo, ohřívače, přikrývky a ložní prádlo, teplé oblečení či pomohla vyspravit domy, aby odolaly nepřízni počasí. Přesto představuje zima velký problém.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz