Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Brontosauři na podzim pomohli na 28 místech dobrovolnou prací za 250 000 korun

17. 12. 2014 - PRAHA [Econnect/Brontosaurus]

Osmadvacet podzimních víkendů odpracovali mladí dobrovolníci zdarma pro přírodu a památky. Na 400 nadšenců vyrazilo na některou z podzimních víkendovek Hnutí Brontosaurus v Česku. Opravovali hrady, stavěli archeopark, vyvěšovali ptačí budky či sázeli stromy.

Podle českého statistického úřadu, který odhaduje cenu dobrovolnické činnosti, odvedli brontosauři práci za 250 000 korun. V září, říjnu a listopadu věnovali pomoci přírodě a památkám přes 2 000 hodin.

Víkendové akce probíhající zpravidla od pátku do neděle. Představují originální spojení dobrovolnické práce a kvalitního zážitkového programu. Účastníci pomáhají vybranému přírodně či památkově cennému místu, kde zároveň bydlí. Organizátoři na akce připravují nápadité aktivity pro rozvoj sociálních dovedností, umělecké činnosti a sportovní hry.

Hnutí Brontosaurus v Česku působí už 40 let. Za tu dobu jsme vysadili přes 100 000 stromů. To by vystačilo na alej z Prahy až do Madridu. Opravili jsme 30 českých a moravských hradů, třeba Helfštýn, Lukov nebo Zvířetice.

Martina Pavelková, koordinátorka programu Akce památky: "V Hnutí Brontosaurus zajišťujeme dobrovolnickou pomoc památkám, kulturně a historicky cenným stavbám v Česku. Hlavní činností jsou víkendovky. Pořádáme
ale i jednodenní pracovní akce, výlety, přednášky na středních školách nebo vzdělávací vycházky. To vše s cílem propagovat a šířit dobrovolnickou pomoc památkám a zároveň obohatit organizátory a účastníky. Na podzim jsme působili třeba v zámku Telč, Červená Řečice, Bučovice, na hradě Templštýn a Orlík nebo archeoparku Drahany."

Dominik Grohmann, koordinátor programu Akce příroda: "Péče o přírodní lokality navazuje na Akci Brontosaurus z roku 1974 a je jedním z hlavních pilířů dobrovolnické činnosti Hnutí Brontosaurus. Pod Akcí příroda
probíhají nejen víkendovky, ale i jednodenní akce nebo projekt AudioBrno.cz. Na podzim jsme obnovovali výukovou zahradu v hodonínském ekocentru, pečovali o sudetský sad v Zastávce, opravovali jesenické prameny, vyvěšovali budky v pražské Cibulce, brněnských parcích a rezervaci Mikulčický luh."


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz