Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

NESEHNUTÍ pomáhá nezávislým novinářům v Ukrajině

4. 11. 2014 - BRNO [Econnect/NESEHNUTÍ]

NESEHNUTÍ organizuje ve dnech 3. a 4. listopadu setkání novinářů respektované občanské televize Hromadske.tv. Cílem setkání klíčových osob z centrály v Kyjevě i regionálních poboček je debata nad základními hodnotami i dalším směřováním televize. V průběhu setkání bude zorganizován také seminář s cílem zlepšit práci Hromadske.tv na sociálních sítích.

NESEHNUTÍ působí od července tohoto roku v Ukrajině. Cílem aktuálních aktivit je podpora nezávislých novinářů sdružených kolem respektované občanské televize Hromadske.tv. Ta vznikla v listopadu 2013 v souvislosti s událostmi známými jako Euromajdan. Zpočátku působila jen v Kyjevě, ale postupem času začaly vznikat pobočky v různých ukrajinských regionech. V současné době má Hromadske.tv devět poboček. Podpora NESEHNUTÍ spočívá ve spolufinancování rozvoje vybraných regionálních redakcí, konkrétně v Čerkasy a Kremenčuku. Ve spolupráci s NESEHNUTÍ vybralo Hromadske.tv několik témat, která televize potřebuje vyřešit. Právě ty jsou součástí pracovního setkání 3. a 4. listopadu v Kyjevě.

Klíčové osoby z kyjevské centrály i regionálních redakcí na setkání diskutují základní hodnoty televize, směřování do budoucna a vylepšení spolupráce mezi jednotlivými redakcemi. Krom toho je v rámci setkání organizován seminář o sociálních sítích s cílem zefektivnit v této oblasti práci Hromadske.tv. Aktivity NESEHNUTÍ jsou realizovány v rámci programu Cesta iniciativy a jsou financovány z Odboru lidských práv a transformační politiky Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Projekty na podporu fungování nevládních organizací a nezávislých novinářů a novinářek se v rámci programu Cesta iniciativy realizuje NESEHNUTÍ kromě Ukrajiny také v Gruzii, Arménii, Ázerbájdžánu, Abcházii nebo Jižní Osetii.

Pavla Hofmeisterová, koordinátorka ukrajinských projektů NESEHNUTÍ, říká: „Jsme rádi, že můžeme pomoci dalšímu rozvoji Hromadske.tv, která je nejen v Ukrajině fenoménem a respektovaným pojmem. Naše role nespočívá v tom, abychom našim ukrajinským partnerům říkali, co mají dělat. Snažíme se vytvořit podmínky, aby si na základní otázky dalšího směřování mohli odpovědět sami.“

Petr Machálek, stálý spolupracovník programu Cesta iniciativy a bývalý ředitel Hnutí DUHA, říká: „Nezávislí novináři a novinářky jsou důležití pro fungování svobodné a demokratické společnosti. Proto NESEHNUTÍ realizuje podobné projekty na jejich podporu, a to nejen v Ukrajině“.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

9. 11. 2014
10. 11. 2014

Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz