Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Michal pokoří nejdelší výjezd v ČR na handbiku Kozoroh. Podpoří tím výcvik asistenčních psů Pestré společnosti, o.p.s.

22. 7. 2014 - PRAHA [Econnect/Pestrá společnost, o.p.s.]

Ve středu 6.8. od 10,00 se odvážný vozíčkář Michal Vondráček pokusí vyjet nejdelší výjezd v ČR na speciálním hanbiku „Kozoroh“. Před sebou má patnáctikilometrovou trasu s převýšením až 300m do kopce k horní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně v nádherném prostředí Jeseníků. Tímto počinem podporuje Pestrou společnost, o.p.s., když vybral v peer-to-peer fundraisingové výzvě 11 900 Kč na výcvik asistenčních psů. (Příspěvky lze stále zasílat na stránkách projektu zde: https://www.darujme.cz/michalnavrchol/ )

„Rozhodl jsem se, že vyjedu jedno z nejdelších a nejobtížnějších stoupání v ČR na Dlouhých stráních v Jeseníkách. Proč? Protože mi bylo řečeno, že to vozíčkář nezvládne vlastními silami. Je tam příliš kamenů, trasa je příliš dlouhá a ke konci je tam příliš prudké stoupání. Mám prý jet raději autem. A to mě heclo. Těch příliš bylo na mě prostě příliš. I kdybych to měl jet celý den, tak to dám!“ říká odhodlaně Michal.

Michal pracuje v Pestré společnosti jako PR pracovník a rozhodl se aktivně svou domovskou organizaci podpořit. „Sám mám border kolii Kevina, tak vím, jak pes dokáže člověku pomoct.“

Handbike je speciálně upravené kolo na ruční pohon pro vozíčkáře. Všestranný sportovec Michal pojede na svém žlutém stroji Kozoroh, který je sám tak trochu raritou. Je celkově těžší na něm jezdit (převod přes dva řetězy), ale do kopce je ideální (pohon na zadní a lehčí převody). „Už jsem na něm vyjel Blaník, tak se na něj zase spolehnu. Budu rád, když se na mě přijedete podívat i na místo.“

Každý je srdečně zván, aby přijel fandit Michalovu ojedinělému sportovnímu výkonu. Trasa výjezdu je vyznačena na mapě zde: http://www.mapy.cz/s/aQLa Sraz je ve středu 6.8.2014 v 10,00 před Infocentrem areálu Dlouhé stráně u startu.

Pestrá společnost, o. p. s. je obecně prospěšná společnost zabývající se již od r. 2009 kvalitním bezkotcovým výcvikem vodicích, asistenčních, signálních a canisterapeutických psů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz