Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výnos letošní Tříkrálové sbírky zlomil dosavadní rekord a pomůže mnoha potřebným

23. 1. 2014 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Dárci charitní Tříkrálové sbírky byli i letos ke koledníkům štědří. Do zapečetěných pokladniček a prostřednictvím DMS věnovali celkem přes 80 milionů korun. Ze společného účtu budou prostředky rozděleny do regionů, kde pomohou zejména lidem v nouzi a s postižením, nemocným a seniorům. Část výtěžku je určena na humanitární pomoc.

Výsledky letošní sbírky předčily všechna očekávání. Výtěžek z více jak devatenácti tisíc pokladniček, se kterými chodily na počátku ledna skupinky koledníku přestrojených za bájné tři krále, kteří se do Betléma přišli poklonit právě narozenému Božímu Synu, činí přes 80 milionů korun. Podrobně na: http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/.

„Velmi děkujeme za finanční dary, všem, kdo do sbírky přispěli jakoukoli částkou. Současně chci také poděkovat malým i větším koledníkům, jejich rodičům a také vedoucím skupinek i všem těm, kdo se na organizaci sbírky podíleli. Rekordní výsledek sbírky je pro nás potvrzením, že dárci vnímají naši odbornou pomoc potřebným a i v tomto roce uděláme maximum, abychom jejich očekávání naplnili,“ řekl Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika. „Výsledek sbírky je pro nás současně závazkem, abychom dostáli důvěře dárců a tyto prostředky užitečně využili,“ dodal.

„Podpořených záměrů z loňské sbírky bylo celkem 827, letos předpokládáme, že počet bude podobný,“ uvedl hlavní koordinátor sbírky Marek Navrátil. Prostředky z letošní sbírky budou použity např. na pomoc osobám bez přístřeší v azylovém domě ve Valašském Meziříčí, na modernizaci a vybavení střediska charitní pečovatelské služby v Kamenici nad Lipou, na podporu aktivit zdravotně postižených osob v klubu Dobrý den v Kutné Hoře, na pořízení elektrického zvedáku pro Charitu Otrokovice, na nákup automobilu pro charitní ošetřovatelskou službu v Javorníku a na mnoho desítek dalších. Většina prostředků pomůže v regionu, kde byly peníze vykoledovány, desetina výnosu podpoří projekty v zahraničí.

Charita ČR letos pořádala Tříkrálovou sbírku v celostátním měřítku již počtrnácté. Loňský výnos sbírky dosáhl téměř sedmdesáti sedmi milionů korun.
O projektech z minulé sbírky a o nových záměrech více na: www.trikralovasbirka.cz.

Přispět do sbírky můžete celoročně také zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč. Službu provozuje Fórum dárců. Technicky zajišťuje ATS Praha). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz