Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival VyšeHrátky letos bude, zachránil ho nový tvůrčí tým

18. 7. 2013 - PRAHA [Econnect/Studio DAMÚZA o.s.]

Členové nového tvůrčího týmu ovšem nejsou na VyšeHrátkách žádnými nováčky, většina z nich se v minulosti alespoň částečně na organizaci podílela. „Rozhodně se chystáme zachovat základní filozofii festivalu, který nechce jen suše vzdělávat, ale zároveň ani pouze poklesle bavit. VyšeHrátky budou i nadále místem, kde se hra, divadlo a vzdělávání neotřelým a příjemným způsobem propojí a zaměstná celou rodinu. Rozhodli jsme se ale oproti minulým ročníkům víc zaměřit na loutkové divadlo a ukázat na jeho potenciál. O tom svědčí i to, že většinu večerních koncertů odehrají kapely složené právě z alternativně smýšlejících loutkoherců, jako jsou například dechberoucí Jelení loje. Celý festival pak zahájí velmi svérázná formace Pískomil se vrací“ uvedla ředitelka festivalu Daniela Fialová.

Jubilejní 10. ročník nese příznačný podtitul „obrození“. Kromě obrození samotného festivalu ohlašuje podtitul i letošní hlavní téma, kterým je obrození národní. Slavní čeští buditelé a jejich snaha o probouzení češství propojí celý šestidenní festival. „Kluci a tatínci budou stavět divadlo Bouda, holky pak dostanou možnost vyzkoušet si vaření ve venkovní kuchyni Magdaleny Dobromily Rettigové. Chystá se také novotvarové domino nebo soutěž o nejlepší nové dětské slovo. Pro školy připravujeme vyprávění o Národním obrození prostřednictvím interaktivního storytellingového představení, které tuto obávanou výukovou látku představí ve zcela novém světle “ slibuje Johana Vaňousová, která má na starosti dramaturgii festivalu.

Program nezapomene ani na většinu osvědčených bodů z minulých let. Samozřejmostí bude tedy velký výběr převážně loutkových pohádek, například od oblíbených Buchet a loutek, odpolední čtení tatínků z řad zajímavých osobností a umělců nebo večerní koncerty pro dospělé. Jednou z novinek a lahůdek především pro starší návštěvníky bude křest Velké knihy o čůrání mladého autora Jakuba Plachého a výstava této knihy přímo ve festivalovém areálu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz