Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival v ulicích oživí během Colours of Ostrava centrum Ostravy i Novou Karolinu hudbou, divadlem, sportem i dětským programem zdarma

21. 6. 2013 - OSTRAVA [Econnect/Colours of Ostrava]

Buty, Charlie Straight, David Koller & Band, Xindl X, zahraniční hudebníci a kapely jako australský zpěvák, rapper a beatboxer Dub FX, Kumbia Queers (Argentina, Mexiko), Mama Marjas (Itálie), Worldly Savages (Kanada, Německo, GB, Portugalsko), 17 Hippies (Německo), Ashia (Polsko), desítky jamujících muzikantů v ulicích, pouliční divadla, bubenický průvod, program pro děti, science show… nejen to čeká zdarma na návštěvníky Festivalu v ulicích, který 19. a 20. července již potřetí ovládne centrum Ostravy a Novou Karolinu během festivalu Colours of Ostrava.

Loni jej navštívilo přes 20.000 návštěvníků. „Takový zájem nás samozřejmě těší, v programu se snažíme propojovat kvalitní a oblíbená česká jména s exotickými kapelami z celého světa,“ podotýká výkonná ředitelka Petra Hradilová.

Program proběhne na velké koncertní scéně ArcelorMittal stage a taneční scéně Hitrádia Orion na Masarykově náměstí, další hudební scéna Forum stage vznikne na Nové Karolině a také ve vnitřních prostorách obchodně zábavního centra Forum Nová Karolina. Mnoho kapel také zahraje v ulicích, na terasách, v kavárnách či třeba v tramvajích. Jedním z vrcholů festivalu je průvod účinkujících, který vytvoří tanečníci, obří loutka či herci na chůdách a ozvláštní marimbový francouzský soubor The Complet Mandingo a další hudebníci. Průvod vychází z Masarykova náměstí v sobotu 20. července ve 13 hodin. Odměnou pak bude účastníkům průvodu překvapení ve Foru Nová Karolina v podobě tanečního flashmobu!

Z dalšího atraktivního programu se pak návštěvníci mohou těšit na pouliční divadlo a Nový cirkus V.O.S.A. Theatre s představením ONI a Vanař, Long Vehicle Circus, vystoupení tanečních mistrů a studentů Janáčkovy konzervatoře, biketrialovou exhibici Metan Trials Show, bubenický průvod Bum Bum Band XL, charitativní stan Tanec pro život generálního partnera Festivalu v ulicích ArcelorMittal Ostrava či na dětský doprovodný program Hitrádia Orion (trampolína, bodypainting, stolní hry a další) a Kuky Ostrava.

V prostorách Nové Karoliny v pátek vyroste architektonický model ceny Jindřicha Chalupeckého, festivalovou novinkou bude grilování s Pecha Kucha, venkovní tělocvična Reebok či interaktivní program VIVA Ostrava. Lidé budou mít možnost zhlédnout proces pražení kávy či výrobu caffe lattte, Technická univerzita Vysoké školy báňské přinese science show Michaela Londesborougha.

Na ulici 28. října u hotelu Imperial bude vybudována již oblíbená hudební ulička s prostorem pro jamování a můžeme se těšit na velmi netradiční workshop známého amerického bluesmana Glenna Kaisera „Výroba kytary z použitých a již nepotřebných materiálů“. Speciální program, interaktivní workshopy a festivalové menu připravili také studenti Střední umělecké školy, Ostravské muzeum, Poezie v barvách, Klub Ámos, La Petite Conversation, Industrial Gallery či cestovní kancelář Livingstone s výstavou Šangri-la.

Novým hlavním partnerem Festivalu v ulicích je Radegast. Ten v letošním roce podporuje nejvýznamnější akce a atraktivní místa na Moravě, na které se sjíždějí lidé z celé ČR. Pivovar zabezpečí na obou místech konání pestrou nabídku piv. Čepovat se bude správně hořký Radegast Originál a také letní novinka, která bude představena 21. června. Návštěvníci festivalu si budou moci dát i nealkoholický Birell a osvěžující míchané nápoje z piva. Čepovat se bude do ekologických vratných kelímků. Prioritou Radegastu je nabídnout účastníkům festivalu špičkový servis, tedy dobře vychlazené a správně načepované pivo bez front. Kromě zabezpečení pivního servisu připraví Radegast zábavné soutěže s pivní tématikou pro pravé chlapy.

Vstup na celý venkovní program bude stejně jako loni zdarma, vstup do kulturních institucí za zvýhodněné vstupné. Více informací na www.festivalvulicich.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz