Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

S Charitou ČR pomáhají i firmy a dobrovolníci

14. 6. 2013 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Další dobrovolníci i materiální pomoc z celé republiky dorazila do oblastí zasažených povodněmi. Největší zájem je o repelenty. Charita Česká republika děkuje také firmám, díky jejichž vstřícnosti může efektivně pomáhat. Na sbírkové konto již přispěli dárci částkou 5,63 milionů Kč.

Další skupiny dobrovolníků vyrazily pomáhat do zaplavených oblastí. V Litoměřicích ve čtvrtek Charita přivítala osm skautů a skautek ze Zábřehu v doprovodu charitního pracovníka, kteří budou mimo jiné pracovat s vysavačem na bahno. V pátek dopoledne vyrazila z Brna také skupinka znojemských dobrovolníků. Míří do jihočeské Putimi, kde budou po celý víkend pomáhat především s otloukáním omítek.

„Nevysíláme dobrovolníky ve velkém, ale raději menší skupinky s přesnými úkoly. Snažíme se vše koordinovat se starosty, aby pro dobrovolníky byla v obci práce a oni svůj čas na místě maximálně využili,“ vysvětluje ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Dobrovolníky, ale i lidi, kteří si následky povodní odklízejí svépomocí, vybavuje Charita ČR potřebným nářadím, prostředky a technikou. „Podle současných zjištění je největší zájem o repelenty a podobné přípravky proti komárům,“ říká Pavel Šimek, koordinátor pomoci v Praze a středních Čechách. Podle zjištění Charity ČR bylo jen v tomto regionu poničeno na 1300 bytů a domů.

Vedle úklidových týmů jsou tak v terénu i odborníci na sociální šetření, kteří zjišťují, kam by měla směřovat přímá finanční pomoc. Na povodňovém kontě Charity ČR se v tuto chvíli shromáždilo 5 626 945 Kč a lidé zaslali 12 673 DMS (předběžné údaje). Z vlastních zdrojů již dříve uvolnila Charita ČR 2,62 milionu korun.

„Děkujeme všem, kdo už na sbírku přispěli. Z vašich darů pomůžeme těm nejpotřebnějším – lidem starším, osamělým, sociálně slabším, kteří nemohou nebo nedokáží opravit své domovy svépomocí. Děkujeme také dobrovolníkům, soukromníkům a firmám, které nám nabídly své služby,“ říká ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Mezi firmy, které Charitě ČR poskytly dar nebo své služby patří T-Mobile, Nadace České spořitelny, Skanska nebo DHL. Finanční dar věnovala také Náboženská matice, část prostředků na pomoc jde i z Tříkrálové sbírky. (Více: http://povodne.charita.cz/pomahaji-s-nami/).

Na webu povodne.charita.cz také zájemci najdou praktické návody, jak zvládat situaci po opadnutí vody, jednání s pojišťovnou, používat vysoušeče nebo chránit své zdraví.

Konto, DMS a další důležité údaje:

• Sbírkové konto Charity ČR č. ú. 11998822/0800 u České spořitelny, VS 906.
• DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777
• Stav konta dnešnímu dni (14. 6.) je: 5 626 945. Děkujeme!
• krizová nonstop linka: 737 234 078
• povodne@charita.cz – nabídky pomoci, dotazy veřejnosti, žádost o pomoc aj.
• http://povodne.charita.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz