Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

NGO Market 2013: Veletrh neziskovek v atraktivním balení

29. 4. 2013 - PRAHA [Econnect/Nadace Forum 2000]

„V letošním roce se snažíme program NGO Marketu pro návštěvníky co nejvíce zpestřit. Zájem neziskových organizací je tradičně obrovský, z kapacitních důvodů už musíme dodatečně registrované neziskovky odmítat, přesto se jich představí na dvě stovky. Řada z nich navíc zareagovala na naši výzvu atraktivně zpestřit prezentaci svých aktivit, takže věřím, že se návštěvníci nudit nebudou,“ slibuje za organizátory hlavní koordinátorka projektu Ester Pěkná.

V rámci Krizové, humanitární a rozvojové pomoci se kromě zavedených a veřejnosti dobře známých neziskovek, jako je Člověk v tísni, UNICEF či SIRIRI, zaregistrovalo např. sdružení pro rozvojovou spolupráci v Guinei Wontanara. Co se týče oblasti Kultury, sportu a volného času, mohou se návštěvníci těšit na organizace se zcela různorodými aktivitami, od Tance Praha až k občanskému sdružení Adrenalin bez Bariér. Po celý den bude navíc společnost Sue Ryder pořádat na svém stánku bazar s oblečením, Ekologický právní servis bude provozovat mobilní právní poradnu, společnost Fokus přivítá návštěvníky ve své psychomaringotce a Městská knihovna v Praze přistaví minibus jménem Oskar plný knih s neziskovou literaturou.

Známé osobnosti, zajímavé ceny pro návštěvníky a akce pro profesionály

Organizátoři na 14. ročník NGO Marketu připravili i několik novinek. Lákadlem letošního ročníku bude mimo jiné slosování dárků pro návštěvníky, kteří při troše štěstí mohou od vystavujících organizací získat zajímavé ceny od květin, poukazů na oběd, vstupenek na české hrady a zámky přes CD klasické hudby, originální šperk až po umělecké fotografie či kurzy osobního rozvoje. Tak jako v předchozích ročnících, i na letošní veletrh zavítají známé osobnosti z řad umělců. Návštěvníci se tak mohou potkat např. s hercem Jaroslavem Duškem, který v rámci doprovodného programu představí na speciálním workshopu svou originální vizi fungování neziskového sektoru. Účast na akci potvrdili také patroni Alzheimer Nadačního fondu, režisér Jan Hřebejk a spisovatelka Ivona Březinová, která bude předčítat ze své nové knihy.

Zástupci neziskových organizací mají šanci vyplnit zbývající čas do NGO Marketu dvěma zajímavými akcemi. První bude již 16. dubna workshop „Neziskovky na sociálních sítích“, pořádaný ve spolupráci s Informační kanceláří Evropského parlamentu v České republice, který účastníky seznámí s efektivním využitím sociálních sítí. Workshop proběhne od 15.00 do 19.00 v Evropském domě (Jungmannova 24, Praha 1). Druhou akcí bude odborná konference s mezinárodní účastí s názvem „Prokázat = změřit aneb může nezisková organizace obhájit svoji užitečnost?“, která se uskuteční v Národní technické knihovně 2. května. Smyslem konference pořádané Nadací Forum 2000 a Asociací veřejně prospěšných organizací je zlepšení schopnosti změřit a kvantifikovat dopad činnosti vlastní společnosti. Na obě akce je vstup zdarma, ale je nutné se na ně zaregistrovat na adrese ngomarket@forum2000.cz.

Během veletrhu se pak mohou zástupci neziskovek zúčastnit projektu Dobrý obchod, založeném na partnerství firem a neziskových organizací, které není určováno penězi, nebo si poslechnout přednášku předního odborníka na online fundraising Nicka Allena.

„Těším se, že se letošní NGO Market opět ponese ve znamení posilování občanské společnosti a že se Národní technická knihovna stane během konání veletrhu ideálním prostorem pro setkávání lidí, kteří jsou v této oblasti aktivní a kreativní,“ dodává Alena Novotná z pořádající Nadace Forum 2000.

Veletrh se otevře veřejnosti 3. května 2013 v 11:00 a své „brány“ uzavře v 18:00. Více informací i podrobný program na http://www.facebook.com/NGOmarket a www.ngomarket.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz