Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zakoupením červeného srdíčka pomůžete hluchoslepým!

17. 4. 2013 - PRAHA [LORM – Společnost pro hluchoslepé]

Od pondělí 22. dubna až do středy 24. dubna může veřejnost podpořit hluchoslepé zakoupením červeného srdíčka – ořezávátka za symbolických 30 korun. Během 11. ročníku celonárodní veřejné sbírky Červenobílé dny budou dobrovolníci v červených a bílých tričkách ve 39 českých a moravských městech nejen nabízet sbírkový předmět, ale také informovat o hluchoslepotě.

Z výtěžku sbírky financuje sdružení LORM sociální služby a aktivity pro lidi s hluchoslepotou, mezi které například patří zimní pobyt s traséry na běžkách. „Mám radost, že jsem se dokázala do stopy po roce zase vrátit a nějaký ten kilometr s partou běžkařů ujet,“ tak hodnotí letošní týden na běžkách jedna z hluchoslepých účastnic, Dagmar Prošková. „Denně jsme vyjížděli do okolí hodně, ale opravdu hodně zasněženou krajinou,“ vzpomíná na únorový pobyt další ze sportovně založených účastníků, Milan Koklar. „Zrádné pro nás byly zasněžené doliny, někdy nás potrápil sníh lepící se na lyže, proto nám to z kopce moc rychle nejezdilo. Mně se líbilo, když sníh hrál svou písničku do kapuce u bundy, vločky nás švihaly do tváře, kde roztávaly,“ přibližuje letošní podmínky na Vysočině.

„Sociální služby mají u nás klienti zdarma a na jejich dofinancování se podílí právě sbírka Červenobílé dny“, připomíná Petra Zimermanová, ředitelka sdružení LORM. „V době snižování dotací je pro nás o to víc důležitá podpora ze strany všech příznivců a veřejnosti, vážíme si sebemenšího příspěvku a každé dárcovské SMS, které nám umožní dál zkvalitňovat každodenní život lidem s hluchoslepotou,“ doplňuje svá slova. Díky podpoře veřejnosti během Červenobílých dnů může sdružení zajišťovat průvodcovské a tlumočnické služby, výuku komunikace, prostorové orientace a samostatného pohybu s červenobílou holí a dalších dovedností, které hluchoslepým lidem pomáhají v každodenním životě. A na co dalšího se mohou hluchoslepí letos těšit? V červnu se například chystají se svými průvodci, tlumočníky a traséry na týdenní pobyt na tandemových kolech do Třeboně, v červenci do Žirovnice na pobyt zaměřený na sociální rehabilitaci a v září je čeká 4. ročník oblíbené sportovní soutěže – Lormolympiáda.

Srdíčko si lze také během celého roku zakoupit v jednom z pěti Poradenských center o.s. LORM v Praze, Liberci, Jindřichově Hradci, Brně a Ostravě. Kontakty na všechna poradenská centra jsou na webových stránkách www.lorm.cz. Sbírku lze také podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun), pro příspěvky je otevřeno sbírkové konto 43-8709380297/0100. Podrobné informace o sbírce včetně vyúčtování všech předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz.

11. ročník sbírky Červenobílé dny se koná díky laskavé podpoře partnerů: První stavební obnova, s.r.o., Ardagh Group, DPD CZ, MuchoGusto, OP TIGER, spol. s r.o., Screenet, s.r.o., Gzh, s.r.o., Český rozhlas, Radio Čas. Sbírku dlouhodobě podporují herec Vladimír Javorský, grafička Irena Egerová a animátor Radim Ševčík.

Kde všude a kdy proběhnou Červenobílé dny 2013?

PONDĚLÍ 22. 4. 2013
Karlovarský kraj – Karlovy Vary
Jihomoravský kraj – Brno
Středočeský kraj – Benešov, Mělník, Mnichovo Hradiště
Jihočeský kraj – České Budějovice, Prachatice
Královéhradecký kraj – Hradec Králové, Trutnov
Praha

ÚTERÝ 23. 4. 2013
Jihomoravský kraj – Brno
Středočeský kraj – Benešov, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Lysá nad Labem, Milovice, Mladá Boleslav,
Městec Králové, Poděbrady, Pečky, Sadská
Jihočeský kraj – Vodňany
Královéhradecký kraj – Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové
Moravskoslezský kraj – Nový Jičín
Ústecký kraj – Rumburk
Praha
Vysočina – Pelhřimov, Velké Meziříčí
Liberecký kraj – Liberec

STŘEDA 24. 4. 2013
Jihomoravský kraj – Brno
Středočeský kraj – Benešov, Kolín, Nymburk, Vlašim
Jihočeský kraj – Písek
Královéhradecký kraj – Hradec Králové, Hostinné, Náchod
Moravskoslezský kraj – Havířov, Nový Jičín, Ostrava
Praha
Ústecký kraj – Most
Vysočina – Havlíčkův Brod, Jihlava, Žďár nad Sázavou
Liberecký kraj – Jablonec nad Nisou


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz