Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výtvarná soutěž Mladí tvůrci pro Dunaj vstupuje do desátého ročníku

12. 4. 2013 - [Econnect/Unie pro řeku Moravu]

Desátý ročník českého kola mezinárodní výtvarné soutěže Mladí tvůrci pro Dunaj se právě rozbíhá. Unie pro řeku Moravu, která akci organizuje, oslovuje školy a dětské kolektivy k účasti v této u nás již zavedené soutěži. V jejím loňském ročníku čeští tvůrci výrazně uspěli i na mezinárodní úrovni. V konkurenci národních vítězů ze 14-ti podunajských států obsadili absolutní první místo s dílem „Řeky 2021!“, které vytvořili studenti Dalibor Urban a Jakub Vávra ze ZUŠ Jedovnice.

Téma letošního ročníku soutěže zní: „Zapoj se pro ryby“. Přihlášky do soutěže je třeba zaslat do 20. dubna 2013. Informace o soutěži, jejích pravidlech, cenách, jakož i ukázky vítězných prací z předcházejících ročníků, jsou dostupné na: www.uprm.cz a www.dunajvkufru.cz

Mladí tvůrci pro Dunaj je mezinárodní výtvarná soutěž pro děti mateřských, základních a středních škol, které se nachází v povodí řeky Dunaje. Soutěže se mohou účastnit i děti a mládež organizované v rámci nestátních institucí (např. mladí ochránci přírody či mladí skauti).

Proč Unie pro řeku Moravu tuto soutěž organizuje? „Chceme co nejvíce přiblížit přírodu, zejména pak vodní toky a život v nich, do povědomí dětí a mladých lidí. Výtvarná soutěž mladých tvůrců je podle nás velice dobrá cesta, jak toho dosáhnout“ odpovídá Michal Krejčí, předseda občanského sdružení. Do soutěže se v loňském 9. ročníku přihlásilo přes 50 škol, účastnilo se jej kolem 450 dětí a bylo vytvořeno 221 soutěžních prací.

V rámci soutěže bude oceněno 10 vítězných výtvarných děl a předáno až 30 věcných cen. Hlavní cenou pro 10 dětských kolektivů (tj. až 30 dětí) a 10 dospělých (učitelé, rodiče) je splouvání meandrující řeky Moravy v CHKO Litovelské Pomoraví na raftech s vodáckými instruktory, zdravotníky a odborným doprovodem.

Dunaj v kufru: I letos každá škola, která se soutěže účastní, obdrží zdarma výukový materiál „Dunaj v kufru“. Metodická příručka vznikla jako překlad vzdělávacího programu Danube Box, který byl vypracován pro potřeby škol v zemích povodí Dunaje. Materiály obsažené v této metodice jsou vytvořeny tak, aby byly pro učitele, ale především pro hlavní cílovou skupinu - děti - zábavné, podnětné a inspirující. Najdeme zde aktivity zaměřené intelektuálně, ale i prakticky či emocionálně.

„Jsme rádi, když mohou děti společně s učiteli vyjít ven a zde u potoků či řek objevovat tajemství přírody. Dunaj v kufru nabízí aktivity, které u dětí posilují pozitivní vztah k vodě, potokům a řekám“ říká Michal Krejčí z Unie pro řeku Moravu.

Zelené dunajské partnerství: Dunajské aktivity, mezi než patří soutěž Mladí tvůrci pro Dunaj, metodická příručka Dunaj v kufru či oslavy Dne Dunaje by nemohly být realizovány bez dlouhodobé podpory, kterou v rámci zeleného partnerství mezi Mezinárodní komisí na ochranu Dunaje, jednotlivými dunajskými zeměmi a jejími nevládními organizacemi, poskytují společnosti Coca-Cola, u nás konkrétně Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz