Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Červenobílé dny pomáhají lidem s hluchoslepotou už jedenáctým rokem

8. 4. 2013 - PRAHA [Econnect/LORM – Společnost pro hluchoslepé]

Umíte si představit, jak se domluvíte s někým, kdo nevidí a neslyší? Jak si bez zraku a sluchu uvaříte ráno kávu, vyčistíte zuby, přiřadíte k sobě stejné ponožky, najdete klíče od bytu, trefíte na autobus, neztratíte se v metru…? Jak bez zrakové a sluchové kontroly nasednete na kolo nebo se vydáte na běžkách do bílé stopy? S průvodci, traséry a tlumočníky ze sdružení LORM to všechno jde, s nimi mohou hluchoslepí dokázat mnohem víc. Už jedenáctým rokem lidem s hluchoslepotou pomáhá celonárodní sbírka Červenobílé dny, kterou pořádá občanské sdružení LORM – Společnost pro hluchoslepé.

Také letos, od pondělí 22. dubna až do středy 24. dubna může veřejnost podpořit hluchoslepé zakoupením červeného srdíčka – ořezávátka za symbolických 30 korun během Červenobílých dnů. V těchto dnech budou ve 39 českých a moravských městech dobrovolníci v červených a bílých tričkách nabízet tento krásný sbírkový předmět a informovat veřejnost o hluchoslepotě. Cílem sbírky je upozornit na skutečnost, že mezi námi žijí lidé s kombinovaným postižením sluchu a zraku, kteří však díky pomoci sociálních pracovníků, průvodců, tlumočníků a trasérů mohou vést aktivní život.

„Sociální služby mají u nás klienti zdarma a na jejich financování se podílí právě sbírka Červenobílé dny,“ připomíná Petra Zimermanová, ředitelka sdružení LORM. „V době snižování dotací je pro nás o to víc důležitá podpora ze strany všech příznivců a veřejnosti, vážíme si sebemenšího příspěvku a každé dárcovské SMS, které nám umožní dál zkvalitňovat každodenní život lidem s hluchoslepotou,“ doplňuje svá slova.

A jak konkrétně sbírka pomáhá? V loňském roce mohli například hluchoslepí sportovci strávit týden na běžkách na Vysočině, začátkem léta se klienti ze sdružení LORM učili komunikovat v taktilním znakovém jazyce na týdenním pobytu ve Znojmě a na podzim přebírali ceny v umělecké soutěži o Cenu Hieronyma Lorma. Podrobné informace o sbírce včetně vyúčtování předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz.

Sbírku lze také podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun). Pro příspěvky je otevřeno sbírkové konto 43-8709380297/0100.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz