Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Celosvětově známá výstava Neochvějná statečnost se představí na Skleněné louce

14. 3. 2013 - BRNO [Amnesty International Brno]

Do věznic se kvůli praktikování duchovního cvičení Fa-lun-kungdostala mezi jinými také řada umělců. Patnáct malířů se v roce 2000 spojilo a vytvořilo umělecká díla, která se stala základem výstavy Neochvějná statečnost. Tyto obrazy byly poprvé vystaveny v New Yorku v Národním klubu umění v listopadu 2004, poté cestovaly do Kanady, Austrálie, na Nový Zéland a nakonec do Evropy. Teď je můžete zhlédnout také v Brně.

Brněnská skupina Amnesty International Vás srdečně zve na zahájení výstavy, která nese název Neochvějná statečnost. Výstava spadá pod nově zahájenou kampaň Brněnské skupiny s názvem Čarokrásná, která se zabývá násilím na ženách. Vernisáž se bude konat 18. března v 18 hodin v Místogalerii na půdě Skleněné louky (Kounicova 23). Pozvání přijal také člen Syndikátu novinářů Jakub Šmíd, který svým úvodním slovem výstavu zahájí. K vidění bude do neděle 31. března a je pořádána pod záštitou Asociace Fa-lun-kung ČR.

Výstava Neochvějná statečnost zobrazuje nesmyslnost násilného pronásledování lidí, kteří praktikují duchovní cvičení Fa-lun-kung. To klade důraz na hluboký význam osobní kultivace a důležitost pevného charakteru v čínské kultuře. Výstava nabízí pohled na toto učení tak, jak to vidí umělci, kteří se kromě svého povolání věnují právě této meditační praxi. Obrazy popisují krásy, které poznali v procesu zdokonalování se a také zobrazují skutečnosti, jaké oni nebo jiní praktikující zažili v průběhu zuřivého pronásledování Fa-lun-kungu. Zároveň tato díla ukazují neotřesitelného ducha praktikujících, kteří ochraňují principy vesmíru. Výstava je rozdělena do čtyř tematických celků: harmonie, nepřízeň osudu, odvaha a spravedlnost.

Výstavu bychom rádi věnovali také konkrétně naši „adoptované“ vězeňkyni Čchen Čen-pching (Chen Zhenping), která je vězněna právě kvůli praktikování Fa-lun-kungu. Podle nedávných zpráv se její situace zhoršuje a je mučena, chceme ji proto teď co nejintenzivněji podpořit. Na místě budete mít možnost na pomocvšech pronásledovaných i konkrétně na podporu Čchen Čen-pching podepsat petici nebo za pomoci pěnových razítek vytvořit originální pozdrav pro adoptovanou vězeňkyni.

Zájemci o cvičení Fa-lun-kung si ho můžou přijít vyzkoušet o den dříve, v neděli 17. března. Cvičení probíhá od 14:30 hodin v parku Lužánky poblíž Domu dětí a mládeže, u kašny. Není potřeba žádné speciální oblečení, je to jednoduché meditační cvičení ve stoje.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz