Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hledá se laureát soutěže Cesty městy. Možná jej znáte právě vy

4. 3. 2013 - BRNO [Econnect/Nadace Partnerství]

Soutěž Cesty městy již více než desetiletí zviditelňuje a finančně oceňuje realizovaná dopravní řešení, která přispívají ke zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu. Uzávěrka příjmu přihlášek do letošního ročníku je 31. května 2013.

Soutěž je výzvou především pro obce, města nebo městské části, které v poslední pěti letech realizovaly dopravní projekt. Teď mají nejen možnost pochlubit se, ale také se stát inspirací pro ostatní. Soutěž vyhlašuje Nadace Partnerství.

„Vzhledem k existenci několika soutěžních kategorií je možné do soutěže přihlásit širokou škálu projektů s ohledem na typ, rozsah i objem stavebních prací - od signalizačního zařízení přes chodník, cyklostezku, křižovatku, pěší zónu až po dopravní terminál, obchvat města nebo kompletní přestavbu náměstí, popisuje příklady v minulosti přihlášených řešení Petr Šmíd z Nadace Partnerství. „Naším cílem je zviditelnit a odměnit kvalitní realizace, které se mohou stát inspirací pro ostatní. Často jde spíše o odvahu, komplexní přístup nebo průkopnický nápad, než o výši proinvestovaných prostředků,“ dodává Šmíd.

Za jedenáct let trvání soutěže odborná porota zhodnotila téměř 300 přihlášených dopravních řešení, které přispěly ke zvýšení plynulosti a bezpečnosti, zkvalitňování veřejného prostoru nebo optimálnímu uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy. Oceněno bylo 70 projektů, mezi které Nadace Partnerství rozdělila finanční odměny v hodnotě přes 3,2 miliony korun. Přihlášky do soutěže mohou zasílat nejen města, ale i další orgány místní správy - městské části, obce, sdružení obcí nebo mikroregiony.

Vítěze Nadace Partnerství slavnostně vyhlásí 16. září v Pardubicích. Více informací, včetně přihlášky nebo ojedinělé databáze oceněných projektů, naleznete na www.cestymesty.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz