Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční multižánrový festival opět zpestřil Mikulčice. Výtěžek podpoří včelařské arboretum

4. 3. 2013 - PRAHA [Econnect/Brontosauři]

Přes tři sta návštěvníků se první březnový pátek a sobotu bavilo při poslechu hudebních skupin, shlédnutí divadelního představení, návštěvě přednášek, debat, výstav a tvořivých dílen. Organizátoři z Hnutí Brontosaurus již podeváté uspořádali festival Pestrovečer, letos s podtitulem Bez předsudků. Že Pestrovečer přesahuje hranice regionu, dokládají i spokojení návštěvníci z Ruska, Francie, Rakouska, Ukrajiny a Německa.

"Myslím, že jsme návštěvníkům připravili zajímavý program, který se líbil a přitáhl, o čemž svědčí množství prodaných lístků. Samotného mě překvapil úspěch, který sklidily přednášky, ať už v podání lidí z IQ Roma servisu, Člověka v tísni či dalších. Doufám, že se podařilo to hlavní, tedy přinutit festivalové hosty přemýšlet o tom, co se kolem nás děje," řekl pořadatel Jakub Konečný. Doplnil také, kam poputuje výtěžek festivalu. "Peníze věnujeme na rozvoj včelařského arboreta v Lužicích. Částí výtěžku také podpoříme environmentální výchovu dětí," doplnil.

Oběma dny návštěvníky provázelo akustické uskupení s názem Circus Problem. Dalšími hudebníky byl Bonus + Martin Tvrdý trio, Znouzectnost a Vobezdud. Zkušení královéhradečtí Bitumen Beat nezapřeli svůj romský původ a dostali návštěvníky do varu. Netradiční hudební produkce, kterou nelze slyšet v rádiích, byla osvěžením díky své živelné a neotřelé atmosféře.

Divadlo Feste zaujalo diváky žánrem nového cirkusu, v němž si pro tetno večer připravili hru s titulem: Havel píše Husákovi. Přišlo se na něj podívat přes sto diváků.

V pátek proběhla přednáška Sociální vyloučení - fakta fikce a my. Za břeclavský IQ Roma servis dikutovaly Karolína Rejková a Alena Gonzírková. O jiný úhel pohledu se postarala organizace Člověk v tísni a Jaroslav Šotola z Univerzity Palackého. Projekt Bydlení pro všechny prezentovali Štěpán Lohr a Václav Drozd. V sobotu pak zazněly příběhy uprchlíků v naší zemi s výstižným názvem Zády k domovu.

Organizátoři usilovali o začlenění kultury všeho druhu do jindy pochmurného sklonku zimy. Zároveň si kladli za cíl nabídout zájemcům možnost angažovat se v pomoci přírodě a památkám, poznat kouzlo neziskových organizací, Fair Trade výrobků a podobně. Novinkou byl bleší trh.

Aby byla paleta kulturně uměleckého programu kompletní, v suterénu kulturního domu se sukutečnila vernisáž umělců z okolí Mikulčic. S myšlenkou uměleckého happeningu přišla Martina Pavlů v podobě "umělého" pokoje. "Protože hodně lidí radši sedí doma u televize, tak jsme jim chtěli dát možnost někam zajít a přitom neztratit nic z jejich domácího pohodlí. Přetvořili jsme výstavní sál do podoby pokoje s televizí, v níž jsme pouštěli animované filmy studentů Filmové školy Zlín a FAMU a tím nabídnout alternativní televizní program," vysvětlila Pavlů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz