Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výsledky Tříkrálové sbírky 2013 v Olomouci a okolí

18. 1. 2013 - OLOMOUC [Econnect/Charita Olomouc]

Dobu Vánoc uzavíral v lednu 2013 příchod Tří králů a s ním spojená Tříkrálová sbírka, největší akce svého druhu v ČR. V Olomouci i okolních obcích se koledovalo v době od 1. do 13. ledna 2013. Do akce se zapojilo 299 skupinek Kašparů, Melicharů i Baltazarů, kteří do úředně zapečetěných kasiček vybrali 1 155 000 Kč. Díky štědrým dárcům se tak na Olomoucku v Tříkrálové sbírce 2013 podařilo vykoledovat o 68 310 Kč více oproti roku 2012; je to potvrzení vzrůstajícího trendu výnosů sbírky.

„Letošní průběh i výsledky sbírky nám udělaly velkou radost, akci považujeme za vydařenou. Děkuji všem dárcům za důvěru, štědrost a ochotu. Organizátorům, pomocníkům a koledníkům potom za jejich nasazení a radost, kterou předávali nejen nám. I když jsme měli o pár skupinek více oproti loňskému roku, výsledek nás přesto mile překvapil. Také nám udělaly radost tříkrálové skupinky z Křelova, kde se v předchozích letech nekoledovalo. K pěknému výsledku jistě přispělo i to, že byla prodloužena doba koledování o celý týden,“ zhodnotila průběh Tříkrálové sbírky 2013 jedna z regionálních koordinátorek Daniela Pazderová z olomoucké Charity.

Charita Olomouc zastřešuje tuto sbírku v Olomouci a okolních 33 obcích. Svůj podíl z výnosu koledování by ráda využila na nezbytné materiální vybavení služeb pro lidi s tělesným handicapem a seniory či lidi bez domova. „Rovněž vytvoření nového zázemí střediska pro etnické menšiny, a také přímá pomoc lidem, kteří se nenadále ocitli v obtížné životní situaci, patří mezi naše záměry na využití podílu z letošního výtěžku,“ přiblížila Pazderová. Zbylé finanční prostředky jsou, jako vždy, určeny na projekty ostatních Charit u nás i ve světě.

I letos koledování v regionu zakončil nedělní (13. ledna 2013) Tříkrálový koncert, který proběhl v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc. Ve velmi dobrém světle se na něm představili žáci a pedagogové ZUŠ Žerotín Olomouc, studenti Konzervatoře Evangelické akademie Olomouc a vystoupila i Vlasta Hartlová, členka činohry Moravského divadla Olomouc.

Finanční prostředky do sbírky lze celoročně poukázat zasláním DMSky, a to ve tvaru DMS mezera KOLEDA na telefonní číslo 877 77. Cena dárcovské SMS je 30 Kč. Potřebné lze také ještě podpořit prostřednictvím poukázání určité částky na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777.

Více informací o Tříkrálové sbírce získáte na www.trikralovasbirka.cz, podrobnější údaje o koledování v Olomouci a okolí (počtu kolednických skupinek, o vykoledovaných částkách) najdete na našich stránkách www.olomouc.charita.cz. Zajímavosti jsou k dispozici i na Facebooku: http://www.facebook.com/trikralovasbirka, https://www.facebook.com/charita.olomouc.

Koledníci se ještě mohou těšit na 9. února 2013, kdy pro ně Charita Olomouc připravuje tzv. Den pro malé i velké krále, což je akce na poděkování všem, kteří se na Tříkrálové sbírce podíleli. Začíná se mší svatou v katedrále sv. Václava v Olomouci od 10:00, na ni navazuje vyhlášení výsledků souvisejících soutěží pro koledníky (výtvarná, literární, …) a další aktivity.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz