Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkrálová sbírka 2013 již klepe na dveře

28. 12. 2012 - OLOMOUC [Econnect/Charita Olomouc]

Celý kolotoč koledování a souvisejících doprovodných akcí ale v regionu začne již zítra, v sobotu 29. prosince 2012, kdy se v olomoucké katedrále sv. Václava uskuteční od 10:00 hod. setkání tříkrálových koledníků se světícím biskupem Mons. Josefem Hrdličkou.

"Zatím jsme zaregistrovali na 250 skupinek a doufáme, že se nám do 5. ledna, kdy je mezní termín pro přihlášení, ozvou ještě další zájemci. Všechny potřebné informace již naleznou zájemci na našem webu či facebookovém profilu. Zapojte se s námi do šíření poselství naděje a do sbírky na pomoc potřebným," připomíná Daniela Pazderová, regionální koordinátorka sbírky.

Obyvatelé obcí i měst na území olomouckého děkanátu (území vymezené zhruba městem Olomouc, Věrovanami, Tršicemi, Velkým Újezdem, Velkou Bystřicí, Dolanami, Horkou nad Moravou, Těšeticemi a Drahanovicemi) se s koledníky budou setkávat v různých termínech, dle místních zvyklostí a možností. Občané jednotlivých měst a vesnic naleznou bližší informace mj. na obecních/městských webech, nástěnkách, hlášeních rozhlasu, letáčcích ve schránkách či kostelech. Např. v olomoucké části Hejčín lze Tři krále potkat ve dnech 4.-6. ledna, do ulic v okolí katedrály sv. Václava a přilehlých čtvrtí se koledníci dostanou v termínu 6.-9. ledna. Hned od 2. ledna bezmála týden Tři králové chodit od domu k domu v Hněvotíně, v Droždíně je možné mudrce s kasičkou potkat v neděli 6. a v pondělí 7. ledna. Samotný sobotní termín si jako nejvhodnější den pro konání sbírky zvolili např. v Krčmani, Mrsklesích, Slatinicích, Tršicích či Bystročicích. Neděle je potom sbírce vyhrazena mj. v Těšeticích či Horce nad Moravou. Po oba víkendové dny, 5.-6. ledna, proběhne sbírka např. ve Velké Bystřici.

Koledníky přivítají 4. ledna 2013 i významné osobnosti veřejného života města Olomouce. Můžete je potkat např. na olomoucké radnici, Univerzitě Palackého, arcibiskupství či v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje. Začátek koledování této skupinky je naplánován na 8:00, podrobný rozpis Vám novinářům zašleme začátkem ledna 2013.

„V případě, že k Vám tříkráloví koledníci letos nedoputují, nebo budete chtít prožít závěr letošních Vánoc s hudbou, přijměte prosím pozvání na Tříkrálový koncert, který toto koledování letos opět završí. Bude se konat 13. ledna 2013 v 18.00 hod. v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc. Účinkovat budou žáci a pedagogové ZUŠ Žerotín a Konzervatoře Evangelické akademie,“ zve i na doprovodný program D. Pazderová z Charity Olomouc.

Více informací naleznete na výše uvedených kontaktech, obecnější údaje potom na webu či profilu samotné Tříkrálové sbírky (www.trikralovasbirka.cz, https://www.facebook.com/trikralovasbirka).

V roce 2012 věnovali dárci celkem 1 086 333 Kč. 35 % z této částky bylo rozděleno na projekty Charity Česká republika a Arcidiecézní charity Olomouc. Minimálně 58 % z vybrané částky se potom vrátilo přímo do místa, kde se koledovalo. Finance se tentokrát mj. využily na podporu charitní pečovatelské ošetřovatelské služby, kdy byla zakoupena nová vozidla. Díky nim mohou pracovnice Charity lépe zajišťovat pomoc potřebným přímo v jejich domácím prostředí. Finanční pomoci se dočkaly i rodiny či jednotlivci v tíživé a naléhavé těžko zvladatelné životní situaci. Na území olomoucké arcidiecéze se potom podařilo vybrat více než dvacet jedna milionů korun.

Každá kolednická skupinka má svého vedoucího staršího osmnácti let, ten se na požádání prokáže registrační kartou. Všechny kasičky, s nimiž se koleduje, musí být zapečetěny a řádně označeny.

Na vyžádání vám poskytneme kontakty na místní koordinátory či obecní úřady na Olomoucku, kteří se s vámi rádi koncem podělí o své zkušenosti, podají informace či domluví focení/natáčení.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz