Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ancient Grooves - virtuozní klarinetista David Krakauer přijíždí se svým novým projektem

26. 11. 2012 - PRAHA [Econnect/Respect Music]

Zakládající člen klezmererového superbandu Klezmatics, virtuozní klarinetista, žádaný spoluhráč Kronos Quartetu i světových symfonických orchestrů k nám přijíždí s novým projektem Ancient Groove. Projekt Ancient Groove tvoří vedle Krakauerova klarinetu elektrická kytara, samplery, basa a bicí. Koncert se uskuteční ve středu 28. listopadu v rámci cyklu koncertů Respect Plus v pražském Paláci Akropolis.

“David Krakauer znamená pro klezmerový klarinet to co znamenal Jimi Hendrix pro elektrickou kytaru a John Coltrane pro saxofon," uvedl jazzreview.com.

Klarinet je pro klezmer, židovskou tradiční hudbu, tímtéž co elektrická kytara pro rock. Krakauer ale propojil kořeny východoevropských klezmerbandů s erudicí klasického hráče i s elektronikou, na jeho předchozím pražském koncertě s projektem Klezmer Madness s ním například vystoupil enfant terrible kanadské hudební scény, rapper, DJ a dadaista Socalled.

Krakauer vyrůstal jako zázračné muzikantské dítě, hudbu studoval v USA i v Paříži, jeho původní zájem o jazz se otočil směrem k vážné hudbě. Na světoznámé univerzitě Juilliard získal Krakauer titul MA, hru na klarinet vyučuje na prestižní Manhattan School of Music. Jeho klarinet zpívá, křičí i skučí a expresí se přinejmenším vyrovná ostří kytaristky jeho doprovodné skupiny.

Své židovské hudební kořeny objevil Krakauer až v dospívání, jeho předkové pocházeli z Polska. V 80. letech byl jeho klarinet hlavní oporou původní sestavy Klezmatics, která tehdy často hrála v legendárním newyorském klubu Knitting Factory. Právě tam Krakauerovy výkony natolik okouzlily producenta a hudebního inovátora John Zorna, že ho obsadil do svých dvou chystaných projektů, z nichž se pak zrodil Zornův koncept "radikální hudby s židovskými kořeny", Radical Jewish Culture. Brzy poté vyšlo na Zornově značce Tzadik první Krakauerovo sólové album, Klezmer Madness!. Krakauerovu hráčskou virtuozitu zachycuje i hudba k filmům Zažít Woodstock a The Tango Lesson.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz