Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace na ochranu zvířat uspořádala oslavy Světového dne zvířat

9. 10. 2012 - PRAHA [Econnect/Nadace na ochranu zvířat]

Nadace na ochranu zvířat uspořádala již několikátý ročník oslavy Světového dne zvířat. Oslava proběhla v Centrálním parku Pankrác na Praze 4 v sobotu dne 22. září 2012, od 12:00 do 18:00 hodin. Oproti minulému roku, kdy oslavu Světového dne zvířat navštívilo přibližně 1100 lidí, letos dorazilo zhruba 1500 návštěvníků.

Oslavu Světového dne zvířat oficiálně zahájili Ing. Pavel Horálek, starosta Městské části Praha 4, paní Marta Kubišová, zpěvačka a čestná členka správní rady Nadace, paní Marcela Lund, prezidentka Nadace na ochranu zvířat a Mgr. Eva Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat.

Návštěvníci oslavy Světového dne zvířat se mohli těšit nejen z krásného počasí, které doprovázelo celou akci, ale i z bohatého programu, který připravil tým Nadace. Našim cílem bylo oslavit soužití člověka a zvířete a představit různé možnosti vzájemné spolupráce. Chtěli jsme návštěvníkům ukázat, že kromě lásky a neomezené věrnosti, kterou nám zvířata dávají, mají i tu sílu vykonávat řadu důležitých a leckdy nebezpečných činností např. činnosti jízdních hlídek a psovodů Městské policie, kteří zde odprezentovali ukázky ze své práce.

Nadšenci a milovníci psů si přišli na své při předvedení volnočasových a sportovních aktivit jako Dog fitness, obedience a agility v podání Haf bez Obav. Přítomné diváky ohromila svou šikovností a originalitou Border kolie Yvy Andrové z DiskDog klubu České republiky, o. s. při ukázce Dogfrisbee. Součástí programu oslavy Světového dne zvířat byla i přehlídka psích oblečků, jež předvedla organizace Sofa dog wear. Mezi další psí podívanou patřila ukázka psího tance v podání školy Canis Minor. Pro návštěvníky oslavy byla také připravena organizací VET-SERVIS ukázka psího odchytu. V rámci oslavy se představil i Český svaz majitelů prasátek chovaných v domácnosti, který ukázal „malé“ prasátko naživo a zároveň návštěvníkům sdělil úskalí ve výchově prasátek. Občanské sdružení Devět životů zde mělo svůj benefiční obchůdek, kde si návštěvníci mohli zakoupit ručně vyráběné šperky, trička a mnoho dalšího.

Mladé návštěvníky akce příjemně potěšila Záchranná stanice v Pátku u Poděbrad ukázkami dravců a volně žijících živočichů, které si mohli pohladit či podržet na ruce. Za to starší návštěvníci se zajímali především o sokolnictví.

Oproti minulému roku jsme zařadili do našeho programu zábavné soutěže pro děti, jež se ukázaly jako vítaná změna. Soutěže byly různorodé – vzdělávací, kreativní, ale i sportovní a každá soutěžní disciplína souvisela se zvířaty nebo s jejich životy. Celkem se do soutěžení zapojilo 140 dětí. Děti byly ze soutěží a poté i z cen velmi nadšené, ostatně stejně jako jejich rodiče.

Jak už název akce napovídá, oslava Světového dne zvířat byla věnována především zvířatům, především těm opuštěným, a proto jsme oslovili Útulek pro opuštěná zvířata a odchyt v Troji a Dolních Měcholupech, který je veden Městskou policií Praha, aby přivezla opuštěná zvířata a zvýšila jim tak šanci na získání nového domova a opětovné vzájemné lásky.

Součástí akce byla i charitativní sbírka chovatelských potřeb. Návštěvníci přinášeli krmivo, pelíšky, škrabadla, hračky a další potřeby pro psy a kočky, které se pak rozdaly mezi 4 útulky. Kromě stánků účinkujících, se na oslavě Světového dne zvířat prezentovala řada malých domácích firem, které vyrábí pamlsky (Doxíky) a psí dorty (Royal Pet), a všechny neprodané výrobky na dané akci byly věnovány do naší charitativní sbírky chovatelských potřeb. Kromě malých výrobců pamlsků a psích krmiv prezentovala své produkty společnosti Mars Czech, s. r. o., výrobce krmiv Pedigree a Whiskas, který patří mezi naše dlouhodobé a nepostradatelné partnery v pořádání různých akcí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz