Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hnutí Brontosaurus školí mladé vedoucí z osmi zemí světa v zážitkové pedagogice

12. 10. 2012 - BRNO [Econnect/Hnutí Brontosaurus]

Třicet mladých lidí z osmi evropských států se 13. až 21. října zúčastní mezinárodního školení zážitkové pedagogiky s názvem „MyXperience“. Akce proběhne v Moravském krasu v Ekologickém volnočasovém centru Švýcárna, které je provozováno jedním ze základních článků Hnutí Brontosaurus.

Mladí lidé si na vlastní kůži vyzkoušejí různé typy programů a her - hudební, divadelní i výtvarný workshop, výzvy a outdoorové hry nebo psychologicky laděné aktivity. Během teoretických bloků vedených experty z Česka, Slovenska a Ukrajiny prohloubí své znalosti o zážitkovém učení – obeznámí se například s procesy skupinové dynamiky, osvojí si používání výrazových prostředků nebo dodržování zásad fyzické a psychické bezpečnosti práce s lidmi. V závěrečných dnech kurzu se účastníci sami postaví do role organizátorů, když po skupinách připraví program pro ostatní.

Cílem celé akce je zvýšení kompetencí mladých vedoucích ve vedení volnočasových a vzdělávacích akcí pro děti a mládež. Účastníci si osvojí základy zážitkového učení, prohloubí své dovednosti ve vedení lidí, řešení problémů a dalších oblastech.

„Zážitková pedagogika má v českém prostředí dlouhou tradici, na akcích Hnutí Brontosaurus je vedle dobrovolnické práce neodmyslitelnou součástí. V rámci kurzu chceme mladým organizátorům ze zahraničních NNO předat nejen teorii, ale především jim umožnit zažít intenzivní zážitkový program, který účastníky inspiruje v jejich vlastní praxi. Příprava nebyla vůbec jednoduchá, neboť jak chcete doslova ´vecpat´ tolik zajímavých autorských zážitkových her a programů, které byly za ta léta vytvořeny?!“ uvádí Mgr. Kristina Studená, iniciátorka a vedoucí projektu.

„V přípravné fázi jsme narazili na obtíže okolo včasného získání víz pro účastníky ze zemí východního partnerství. Ráda bych poděkovala zástupcům českých ambasád v Gruzii, na Ukrajině a jinde za jejich vstřícný a nápomocný přístup.“ odpovídá jedna z organizátorek akce Vladimíra Regerová na otázku, jak probíhaly přípravy akce.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz