Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Greenpeace upozorňuje na těžbu ropy v Arktidě

13. 9. 2012 - PRAHA [Econnect/Greenpeace]

Devět ledních medvědů dnes ráno přijelo na benzinovou stanici Shellu. Rozložili zde vrtnou soupravu a zprostředkovali tak nejen Shellu, ale i veřejnosti pohled na to, co se právě teď děje u nich doma. Na místě rozvinuli velký transparent se vzkazem „KDO JINÉMU JÁMU VRTÁ, SÁM DO NÍ SHELL!“. Chtějí tak upozornit na to, že těžba v Arktidě je jen bezdůvodnou devastací jejich přirozeného prostředí.

Před několika dny totiž Shell zahájil v Arktidě průzkumné vrty. První vrt měl být sice zahájen již 13. července, ale průzkumný program za 4,5 miliardy dolarů od počátku provází značné komplikace a problémy.

Havarijní plavidlo Shellu nesplňuje platné předpisy. Doposud ani nedostali konečné povolení a smí tak vrtat jen do hloubky, kde není ropa. Navíc hned po prvním dni vrtání museli práce opět zastavit, protože jim záměr zkomplikovala sama příroda. Do oblasti připlula kra velká několik set kilometrů čtverečních (zhruba dvojnásobek rozlohy Prahy) a pokračování v pracích by tak bylo ještě více riskantní.

Přes všechny důkazy o opaku, Shell stále tvrdí, že je na těžbu v Arktidě perfektně připraven. "Pomozte nám upozornit na to, jak daleko jsou jeho slova od pravdy. Vytvořte vlastní anti-reklamu! Na stránce www.ArcticReady.com můžete zapojit svou tvořivost a navrhnout vlastní parodický reklamní
plakát. Cíl je jasný: s ironií sdělit světu, jak „skvělý“ nápad je zničit Arktidu těžbou ropy, řekl vedoucí arktické kampaně Greenpeace Petr Kucka.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz