Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pomoc sexuálním pracovnicím, testování veřejnosti a divadlo jako součást terapie – to vše naleznete ve zkratce R-R

30. 8. 2012 - PRAHA [Econnect/CharityMints]

V srpnu CharityMints představují organizaci ROZKOŠ bez RIZIKA (R-R). V rámci spolupráce je především podporována pomoc lidem ohroženým infekcí HIV. Jedním z hlavních cílů R-R je udržet nízký počet HIV pozitivních a nemocných s AIDS v ČR. Během své existence již provedli přes 33 tisíc vyšetření na HIV. Nově poskytují pravidelné a anonymní testování veřejnosti v centru v Českých Budějovicích a v Brně v rámci speciální letní akce zase nabízejí testování na HIV gayům.

Kdekdo je odsuzuje, ale málokdo je ochoten přiznat jednoduchou rovnici – kde není poptávka, není nabídka. Prostitucí se v Česku živí několik tisíc žen. Pro některé lehce vydělané peníze, pro jiné šance, jak své děti „udržet“ na vysoké škole. Jenže riziko AIDS a dalších infekčních chorob hrozí v obou případech a v posledních dvou letech navíc počet nakažených skokově vzrostl. Informace o typu nemoci a ochraně přitom mají mnohé komerční sexuální pracovnice značně zkreslené.

Organizace Rozkoš bez Rizika nabízí svým klientům a klientkám bezplatné vyšetření v terénu (rychlotesty na HIV/syfilis), dermatovenerologická vyšetření, léky, kondomy a lubrikační gely. Funguje to už několik let – důvěru klientů si terénní pracovnice získají nabídkou zdravotnických služeb, načež jim nabídnou i další služby typu sociální poradenství, krizovou intervenci nebo předání kontaktů. „Kromě zdravotních rizik a jejich prevenci s klientkami řešíme témata jako je sexuální násilí ze strany zákazníků, zadlužení, osobní problémy ve vztazích apod.,“ doplnila vedoucí pražského centra R-R Jana Poláková, „A pro výjezdy do vzdálenějších měst a obcí R-R používáme vlastní ambulanci s malou gynekologickou ordinací.“

Aktuálně:
- V pátek 14. září se divadelní soubor R-R Rozkoš zúčastní se svojí hrou "Taťkové a kukačky" Genderfuck festivalu. Představení se bude konat v Dejvické klubovně.
- S venerologickou ambulancí se 19. září objeví na Festivalu ošetřovatelství nebo-li Sestrafestu, který letos proběhne ve Žlutých lázních v Praze. V sanitce R-R se budou moci zájemci zdarma testovat na HIV, včetně poradenství k bezpečnějšímu sexu.

CharityMints/ Gums je zcela inovativní projekt, který nabízí společensky odpovědný byznys. Spojuje v sobě hračku, žvýkačky/ mentolky a podporu charitativním organizacím. Smyslem je každoročně podporovat nejen kvalitní neziskové organizace, ale zároveň i nadané mladé umělce. Více informací získáte na www.charitygums.com.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz